Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: Ακροδεξιοί πίσω από την επίθεση έξω από το Δημαρχείο

ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: Ακροδεξιοί πίσω από την επίθεση έξω από το Δημαρχείο

Ένας πολίτης, ο οποίος πήγαινε στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης καταγγέλλει πως διαδηλωτής τον χτύπησε με κοντάρι και τον έριξε κάτω στον αύλειο χώρο.

Αμέσως μετά δημιουργήθηκε ένταση, με τον καταγγέλοντα να λέει στους δημοσιογράφους ότι δέχθηκε και απειλές, ενώ τον προστάτευσε ένας από τους διαδηλωτές. Την ίδια στιγμή, άλλοι τόνιζαν πως ο εν λόγω τους προκάλεσε με όσα έλεγε.

Δείτε στο βίντεο όσα έγιναν και τι δήλωσε ο καταγγέλλων:

Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης κάνει λόγο για ακροδεξιούς πίσω από την επίθεση σε βάρος του άνδρα. Όπως αναφέρει: “Θύμα της βίας έπεσε σήμερα το απόγευμα πολίτης της Θεσσαλονίκης ο οποίος επιχείρησε να εισέλθει στο Δημαρχείο της πόλης για να παρακολουθήσει εκδήλωση της εφημερίδας « Η Εποχή». Ενώ προσπάθησε να περάσει ανάμεσα από τους συγκεντρωμένους ακροδεξιούς οι οποίοι διαδήλωναν εναντίον της εκδήλωσης, δέχτηκε επίθεση με κοντάρι από αγνώστους, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης καταδικάζει την επίθεση και σημειώνει πως για το περιστατικό υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί και είναι εκείνοι οι οποίοι τις τελευταίες μέρες καλούσαν σε αντισυγκεντρώσεις από τα ερτζιανά και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μεγαλύτερη όμως ευθύνη φέρει η ΝΔ η οποία αρνείται να πάρει ξεκάθαρη θέση, χαρακτηρίζοντας γενικώς και αορίστως ‘διαδηλωτές’, τους ακροδεξιούς εθνικιστές. Περιμένουμε έστω και την ύστατη ώρα από ο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να καταδικάσει την ακροδεξιά βία χωρίς περιστροφή”.

Στο σημείο ήταν από νωρίς διαδηλωτές, οι οποίοι κρατούσαν ελληνικές σημαίες και φώναζαν συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, κατά των πολιτικών καθώς και κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ενώ αποδοκίμαζαν όσους προσέρχονταν για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση. Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους, κρατώντας σφυρίχτρες, βρίσκονταν και μέλη του κινήματος “Σφυρίζω”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις