Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Το υποκείμενο νόσημα του νεοφιλελευθερισμού δεν ενισχύει το σύστημα υγείας

ΣΥΡΙΖΑ

Το γεγονός ότι το ΕΣΥ βρίσκεται χωρίς ΜΕΘ την κρισιμότερη εβδομάδα του τρίτου κύματος της πανδημίας θα αναδείξουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο χρονικό διάστημα καθώς τα στοιχεία καθημερινά δείχνουν ότι αυξάνεται ο αριθμός των διασωληνωμένων ενώ μειώνεται ο αριθμός των κρεβατιών στις ΜΕΘ.

«Ενώ κάποιες χώρες έφτιαξαν ΜΕΘ σε μια νύχτα και έριξαν δημόσιο χρήμα στην Υγεία και την Οικονομία, στην Ελλάδα το υποκείμενο νόσημα του νεοφιλελευθερισμού της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν ενίσχυσε την Δημόσια Υγεία και επιλεκτικά, εργαλειοποίησε τον φόβο για να καταστείλει το φρόνημα της κοινωνίας, ανέφερε ο Αλέκος Φλαμπουράρης, βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία .

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ακόμα πως το επιτελικό σύστημα Μητσοτάκη χρησιμοποίησε ως οδηγό «το μοντέλο Όρμπαν ώστε να επιδοθεί στον έλεγχο του κρατικού μηχανισμού εφαρμόζοντας τη γραμμή υποταγής της κοινωνίας και των αγώνων της μέσω της επιβολής αστυνομικού κράτους ενώ την ίδια στιγμή μεθοδικά προσπαθεί να έχει τον έλεγχο της πληροφόρησης».

Παράγοντες της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνουν επίσης ότι «ενώ ο κόσμος πεθαίνει και τα κρούσματα ξεφεύγουν, η κυβέρνηση εξακολουθεί να αρνείται σθεναρά την πρόσληψη υγειονομικού προσωπικού, αποφεύγει παρά την κατακραυγή την επίταξη ιδιωτικών κλινικών, παρουσιάζει αμφισβητούμενα στοιχεία για την πανδημία και επί ένα χρόνο αρνείται μαζικά και στοχευμένα τον έλεγχο του πληθυσμού με δωρεάν και συνταγογραφούμενα τεστ υποβαθμίζοντας εκτός από την νοημοσύνη μας και τους επιστήμονες της Επιτροπής Ειδικών οδηγώντας τους στο σημείο να αμφισβητείται η αξιοπιστία της Επιτροπής και οι προτάσεις τους».

Πρόταση για διαγραφή του ιδιωτικού χρέους

Εν τω μεταξύ τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης που επεξεργάζονται τις προτάσεις  του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία έχουν ολοκληρώσει την πρόταση για την διαγραφή του ιδιωτικού χρέους την οποία αναμένεται να παρουσιάσουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Αναφερόμενη σε αυτό το θέμα η Εφη Αχτσιόγλου ανέφερε ότι « ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει  μια συνολική πρόταση για το ιδιωτικό χρέος, αλλά και για τα μέτρα που απαιτεί μια πραγματική επανεκκίνηση της οικονομίας. Σε ό,τι αφορά το χρέος πολιτών και επιχειρήσεων, που διογκώθηκε στην περίοδο της πανδημίας, κυρίως επειδή η κυβέρνηση επένδυσε σε δάνεια και αναβολές πληρωμών, χρειάζεται ριζική αναδιάρθρωσή του και τούτο σημαίνει γενναίο «κούρεμα» οφειλής. Για τα χρέη προς τις τράπεζες, που επίσης διογκώθηκαν, και μπορεί και πρέπει να υπάρξουν μέτρα ρύθμισης, όπως εξάλλου προβλέπει ο Κώδικας Δεοντολογίας των Τραπεζών, που δεν τηρείται. Πέραν αυτών, θα καταθέσουμε και μια ολιστική πρόταση διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους και των χρεών προ πανδημίας, η οποία είναι αναγκαίο να αντικαταστήσει τον άκρως αντικοινωνικό πτωχευτικό κώδικα της ΝΔ».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις