Σάββατο, 27 Απρ.
18oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ – Βίτσας: Δεν είναι δεδομένη η διαγραφή μου, περιπαικτικά όσα είπα για νέο κόμμα και το όνομά του

ΣΥΡΙΖΑ – Βίτσας: Δεν είναι δεδομένη η διαγραφή μου, περιπαικτικά όσα είπα για νέο κόμμα και το όνομά του

Στην παραπομπή του για διαγραφή από τον ΣΥΡΙΖΑ από τον Στέφανο Κασσελάκη αναφέρθηκε ο Δημήτρης Βίτσας.

Μιλώντας στον ANT1 ο Δημήτρης Βίτσας ανέφερε πως η διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ όπως και του Νίκου Φίλη και του Πάνου Σκουρλέτη δεν είναι δεδομένη, και πως θα πρέπει να ακολουθηθούν συγκεκριμένες διαδικασίες.

Ο Δημήτρης Βίτσας εμφανίστηκε και στο MEGA, τονίζοντας πως εαν προχωρήσουν οι διαγραφές, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πάει με ίσους όρους στο συνέδριο. 

«Αυτό το νέο δικαίωμα του προέδρου να διαγράφει οποίον θέλει ή όποιον νομίζει πως κάτι έκανε, δεν βοηθά  το κόμμα να είναι σύγχρονο και δημοκρατικό. Τι μου λες μετά σε σέβομαι, γιατί είχαμε αποκτήσει μία σχέση. Είναι σαν να με κοροϊδεύεις και εμένα και το κόμμα. Ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε την ανάρτηση 5 η ώρα Ελλάδος, ενώ για δύο ώρες πριν, συζητούσα με μεγάλο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, και δεν μου είπε τίποτα, όπου φαντάζομαι δεν το ήξερε. Μετά με ενημέρωσαν κάποιοι σύντροφοι. Στην ανάρτηση αναφέρεται πως και οι τρεις ”πολεμούσαμε” με το κόμμα από μέσα τα τελευταία 5 χρόνια. Λένε πως ”πολεμούσαμε” τον Τσίπρα, δεν το έχει πιει ο Τσίπρας και το λέει ο νέος πρόεδρος. Δεν έχει ιδία αντίληψη ο Κασσελάκης, είναι τόσα χρόνια στην Αμερική, είναι ό,τι το πει ο ένας και ο άλλος, αλλά φαντάζομαι έχει την εξυπνάδα να ζητήσει να δει τα αποσπάσματα με τα όσα έχουμε πει».

«Περιπαικτικά τα όσα είπα για το όνομα ενός νέου κόμματος»

Σε σχέση με τα όσα είχε πει ο ίδιος για νέο πολιτικό φορέα, για τον οποίο ανέφερε και όνομα, ο κ. Βίτσας δήλωσε τώρα πως «δεν μίλησα για τον σχηματισμό του νέου κόμματος» και υποστήριξε πως δεν ανακοίνωσε κάποιο όνομα αλλά απάντησε στην ερώτηση, λέγοντας πως από τις πιθανότητες που υπάρχουν, η μία είναι «να μας διαγράψουν όλους και να πάνε 1.000 άτομα στο Συνέδριο».

«Το είπα περιπαικτικά και γνωρίζοντας πώς δουλεύουν οι δημοσιογράφοι. Τηλεφωνιόμαστε μεταξύ μας με όσους έχουμε πρόβλημα. Μάλιστα, στο καταστατικό μας αναφέρεται και επιτρέπεται η ύπαρξη ομάδων και τάσεων με στόχο να καλυτερεύσει το κόμμα. Δεν  έχουμε συζητήσει για σχηματισμού άλλου κόμματος. Το ότι δεν συμφωνεί κάποιος δεν σημαίνει πως θα φύγουν. Υπάρχουν οι 16 που ψήφισαν ενάντια στην πρόταση του προέδρου».

«Εκλέχτηκε χωρίς να πει τις απόψεις του»

Ο Δημήτρης Βίτσας είπε χαρακτηριστικά: επίσης πως ο Κασσελάκης εκλέχτηκε χωρίς ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ να ξέρει πραγματικά τι πρεσβεύει. 

«Η ομιλία του προέδρου έδειχνε την αντίληψή του σε σχέση με το τι είναι και τι δεν είναι νέο. Πρέπει να δει τι κάνουν οι επιστήμονες, να δει τη νέα εργατική τάξη, να δει πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν τεχνολογικά επιτεύγματα. Ο Κασσελάκης εξελέγη χωρίς να πει τις απόψεις του. Παρουσίαζε ένα lifestyle που έπιασε. Είμαστε και λίγο αγαθοί, δεν τα ψάχνουμε τα πράγματα. Αυτό που λέει το καταστατικό είναι πως ο καθένας μπορεί να ζητήσει να πάει κάποιος στην Επιτροπή Δεοντολογίας, όπου είναι 15 μέλη. Θα πρέπει να ψηφίσουν τα 10 και εάν ψηφίσει τότε πηγαίνει στην Πολιτική Γραμματεία και εάν και εκεί ψηφιστεί υπέρ τότε πάει στην Κεντρική Επιτροπή».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις