Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Χρυσές δουλειές για ακόμη μία σύμβουλο Μητσοτάκη

«Μετά τον κ. Πάτση και την κυρία Πιτσίκα, χρυσές δουλειές με το Δημόσιο φαίνεται ότι έκανε άλλο ένα άτομο του στενού περιβάλλοντος Μητσοτάκη», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωσή του.

Σημειώνει ειδικότερα ότι «μέσα σε λίγους μήνες, οι δύο εταιρείες στις οποίες συμμετέχει ή έχει συμμετάσχει η κυρία Χάρις Κούτση, πρώην συνεργάτης τούυ κ. Χατζηδάκη και σύμφωνα με δημοσιεύματα, ειδική σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη για τις επενδύσεις, έχουν λάβει από το Δημόσιο έργα ύψους 235.000 ευρώ».

Πιο συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται ως προς αυτό δημοσιεύματα της ιστοσελίδας documentonews.gr κατά τα οποία, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος: «η εταιρεία Virality, την οποία ίδρυσε ο κ. Νίκος Δημάκης, στέλεχος της ΝΔ, και στην οποία ήταν μέτοχος η κυρία Χάρις Κούτση, φέρεται να έχει πάρει από το Δημόσιο έργα συνολικού κόστους 55.000 ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής, τον Οργανισμό Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, μέσα σε λίγους μήνες από Δεκέμβριο 2021 έως Μάρτιο 2022, διάστημα στο οποίο η κυρία Κούτση ήταν μέτοχος στην εταιρεία. Επίσης, η εταιρεία “HAVAKO MON. IKE” στην οποία η κυρία Κούτση εμφανίζεται ως νόμιμος εκπρόσωπος της φέρεται να έχει λάβει την περίοδο 2021-2022 αναθέσεις συνολικού ύψους περίπου 180.000 ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο και συγκεκριμένα από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ του πρώην προέδρου της ΟΝΝΕΔ, κ. Κώστα Δέρβου, το Υπουργείο Ναυτιλίας, τον ΟΣΕ, τον ΔΑΠΕΕΠ, το ΕΔΥΤΕ και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης».

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «μόλις σε πέντε μέρες βγήκαν στο φως της δημοσιότητας τρεις υποθέσεις», σχολιάζοντας πως «το τι γίνεται τρεισήμισι χρόνια τώρα και τι θα συνεχίσει να γίνεται αν δεν φύγει άμεσα από την εξουσία ο κ. Μητσοτάκης με τις “γαλάζιες ακρίδες” του είναι πλέον κατανοητό σε όλους».

Όλα αυτά, υπογραμμίζει, «τη στιγμή που νοικοκυριά δεν μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα, επιχειρήσεις δεν έχουν ρευστότητα, νέοι άνθρωποι δεν βρίσκουν ευκαιρίες και η κυβέρνηση λέει ότι δεν υπάρχουν “λεφτόδεντρα” για να μειώσει τον ΦΠΑ στο ψωμί και το γάλα». «Δεν αξίζει στην κοινωνία μας τέτοια αδικία. Πολιτική αλλαγή. Δικαιοσύνη παντού», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δένδιας: Όργιο σπατάλης με τα ακίνητα του Στρατού – Το ρετιρέ του αξιωματικού αξίας 800.000€, η πισίνα των 49,5 μέτρων και τα 2.400 τετραγωνικά για 29 άτομα
«Το Ταμείο Εθνικού Στόλου, Φειδίου 12, έχει 700 τετραγωνικά για 10 άτομα, 70 τετραγωνικά το άτομο. Αυτή την πραγματικότητα μου λέτε να μην αλλάξω», ανέφερε ο κ. Δένδιας.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κατά την ομιλία του στη Βουλή 12
ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπαίνει εμπόδιο για να φτάσουν οι δυο υπουργοί στη Δικαιοσύνη
Ο Κώστας Τσουκαλάς παρουσιάζει πως περιγράφεται στη δικογραφία από τους Ευρωπαίους Εισαγγελείς η δράση του καθετοποιημένου κυκλώματος που απάρτιζαν διοικητικά στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ - μέλη της ΝΔ
Το λογότυπο του ΠΑΣΟΚ
«Μετωπική» ΝΔ με ΠΑΣΟΚ για τον ΟΠΕΚΕΠΕ με το βλέμμα στο κεντρώο ακροατήριο – Μέσα στον Αύγουστο τα πρώτα «ραβασάκια» για επιστροφή «αμαρτωλών» επιδοτήσεων
Η κυβέρνηση διατηρεί ψηλά τους τόνους της αντιπαράθεσης με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, και κυρίως με το ΠΑΣΟΚ, για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Το «ευχαριστώ» του Κυριακού Μητσοτάκη σε πυροσβέστες και εθελοντές - «Το κράτος δίπλα σε όσους είδαν να καταστρέφονται οι περιουσίες τους»
«Ο κρατικός μηχανισμός κλήθηκε να δώσει έναν τιτάνιο αγώνα και να αντιμετωπίσει παράλληλα δεκάδες πυρκαγιές σε όλη τη χώρα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 76