Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Υποκρισία πίσω από τη συγγνώμη Μητσοτάκη – Τέσσερα χρόνια ρουσφέτια και αναξιοκρατία

ΣΥΡΙΖΑ

Για υποκριτική στάση αντιμετώπισης των συνεπειών του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών κάνουν λόγο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι ο πρωθυπουργός από τη μία ζητάει συγνώμη και από την άλλη στο υπουργικό συμβούλιο ανέφερε ότι «όλοι φταίμε».

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ λένε για τη στάση της κυβέρνησης μετά το δυστύχημα στα Τέμπη ότι «η συγνώμη και η ανάληψη ευθύνης δεν συνάδει με το “όλοι φταίνε”, ούτε με ψεύτικες παραιτήσεις υπουργών που σε λίγες ημέρες θα είναι ξανά υποψήφιοι.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν έγινε προχθές πρωθυπουργός. Κυβερνά τέσσερα χρόνια και ανήλθε στην εξουσία με την υπόσχεση του επιτελικού κράτους και της αριστείας. Και αντί αυτού έφερε ρουσφέτια και αναξιοκρατία παντού.

Ποιος να τον πιστέψει λοιπόν όταν λέει ότι όσα δεν έκανε τέσσερα χρόνια τώρα, θα τα κάνει λίγες ημέρες πριν τις εκλογές;».

Στην πραγματικότητα τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης δίνουν απάντηση στο νέο κυβερνητικό αφήγημα της κυβέρνησης «τώρα ή πότε», που ανέφερε ο πρωθυπουργός κατά την διάρκεια της ομιλίας του.

Υποστηρίζουν, μάλιστα, ότι πρόκειται για την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος το οποίο είχε να κάνει με το επιτελικό κράτος, τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών και τη γρήγορη αναμόρφωση του κράτους…

«Όλα αυτά τα υποσχέθηκε το 2019 ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι πολίτες τον πίστεψαν» λένε στελέχη της Κουμουνδούρου και υποστηρίζουν πως «μετά από το τραγικό δυστύχημα που στοίχισε την ζωή τόσων νέων ανθρώπων, όλοι γνωρίζουν ότι όλα είναι λόγια».

Οι ίδιοι άνθρωποι επισημαίνουν μάλιστα ότι «πλέον ο κόσμος αντιδρά και εξοργίζεται ακούγοντας τόσες συγνώμες αφού στην πραγματικότητα η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους έπεισαν ότι θα γίνουν όλα αλλιώς καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί».

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα πρόσθεταν, μάλιστα, ότι το Μέγαρο Μαξίμου έχει φτάσει «στα όρια της γραφικότητας», καθώς θέλοντας να πείσει ότι όλοι έχουν ευθύνες διαρρέει στοιχεία με αποσπάσεις που αφορούν στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Πριν ακόμη η κυβέρνηση δώσει απαντήσεις στα αμείλικτα ερωτήματα της τραγωδίας, για μια ακόμη φορά σπεύδει, με ανακοίνωση της ΝΔ, να αποδώσει την ευθύνη στους πολιτικούς της αντιπάλους» ανέφεραν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσαν:

«Αλλά αυτή τη φορά ξεπερνά ακόμη και τα όρια της γραφικότητας.

Κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για αποσπάσεις διοικητικών υπαλλήλων – και τονίζουμε όχι μηχανικών ή ελεγκτών – από τη ΡΑΣ, που όμως… αποφάσισαν και υπέγραψαν οι Υπουργοί της!

Αποσπάσεις καθόλα νόμιμες που ισχύουν για όλα τα κόμματα και για όλους τους βουλευτές.

Πόσο πιο χαμηλά θα φτάσουν μέσα στον πανικό τους;».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις