Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: «Υπουργοί και στελέχη της ΝΔ κάνουν διαγωνισμό κυνισμού και ανευθυνότητας» – Η συγγνώμη Ρωμανού και η απάντηση της Βούλτεψη

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Προσωπικές βολές κατά των κυρίων Γεωργιάδη, Καραμανλή, Ρωμανού αλλά και της υφυπουργού Μετανάστευσης Σοφίας Βούλτεψη εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανακοίνωση του κάνει λόγο για «διαγωνισμό κυνισμού και ανευθυνότητας (που) επιδίδονται», όπως σημειώνει, «υπουργοί και στελέχη της ΝΔ».

«Την ώρα που η κοινωνία ζητά απαντήσεις για την τραγωδία στα Τέμπη οι υπουργοί και τα στελέχη της ΝΔ κάνουν διαγωνισμό κυνισμού και ανευθυνότητας.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι αν ο κ. Καραμανλής έλεγε ότι υπάρχει θέμα ασφάλειας στα τρένα, δεν θα έμπαινε κανείς. Χθες ο κ. Ρωμανός ότι «έχουμε βαρεθεί να λέμε συλλυπητήρια». Σήμερα, η κ. Βούλτεψη δήλωσε ότι και η ίδια έχει την ευθύνη των ασυνόδευτων ανήλικων, αλλά όταν λέει ότι είναι ασφαλή «κάνει τον σταυρό της».

Αλήθεια, πόση ασφάλεια μπορούν να αισθάνονται οι πολίτες όταν η τύχη τους εξαρτάται από το αν «κάνουν τον σταυρό τους» οι υπουργοί;

Η φράση των ημερών που μας στοιχειώνει όλους «πάμε κι όπου βγει» δεν θα μπορούσε να αποτυπώσει καλύτερα την κυβερνητική ανευθυνότητα» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι πολίτες ζητούν απαντήσεις και απαιτούν ειλικρίνεια. Ως εδώ με την ανευθυνότητα και την υποκρισία» προσθέτει η Κουμουνδούρου.

Ρωμανός: Λεκτική αστοχία

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται 12 ώρες αφότου ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝD, Νίκος Ρωμανός είχε ζητήσει «συγνώμη» και είχε παραδεχτεί «λεκτική αστοχία».

Με ανάρτηση του στο twitter, μετά την εμφάνιση του στο Attica TV, ο κ. Ρωμανός σημείωσε χαρακτηριστικά: «Όταν κάνουμε μία λεκτική αστοχία πρέπει να την αναγνωρίζουμε χωρίς αστερίσκους – πολύ περισσότερο σε τέτοιες τραγικές & φορτισμένες στιγμές. Στην προσπάθειά μου να τονίσω αυτό που ένιωθα ως «το ελάχιστο που οφείλουμε» στις οικογένειες των θυμάτων, το εξέφρασα με εσφαλμένο τρόπο».

«Είναι προφανές ότι ούτε βαρεθήκαμε, ούτε θα βαρεθούμε ποτέ, γιατί τα συλλυπητήριά μας προς τις οικογένειες των θυμάτων στην τραγωδία των Τεμπών είναι ειλικρινή & ανυπόκριτα. Από καρδιάς συγγνώμη για αυτή τη λεκτική αστοχία εν τη ρύμη του λόγου» συμπλήρωσε.

Βούλτεψη: «Οι «αλάνθαστοι» του ΣΥΡΙΖΑ βαφτίζουν κυνισμό την ανθρωπιά»

Απάντηση στα λεγόμενα του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε και η βουλευτής της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη που σημειώνει πως «στην προσπάθειά τους να βγάλουν από τη μύγα δηλητηριώδες ξύγκι και ακολουθώντας τη γνωστή στρατηγική της διαστροφής της πραγματικότητας, οι «αλάνθαστοι» του ΣΥΡΙΖΑ έφτασαν στο σημείο να βαφτίσουν «κυνισμό» μια
ανθρώπινη, αυθόρμητη στιγμή, προκειμένου να εκφραστεί η καθημερινή αγωνία για τους πιο ευάλωτους από τους ευάλωτους, που ειναι τα παιδιά.Τους κατανοώ.

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που άφησαν απροστάτευτα 5.500 ασυνόδευτα ανήλικα σε αστεγία, επισφαλείς συνθήκες, στη ζούγκλα της Μόριας, στις φαβέλες της Σάμου, στους δρόμους της ενδοχώρας και στα αστυνομικά τμήματα, παριστάνοντας συγχρόνως τους ανθρωπιστές.

Μια συμβουλή μόνο: Την επόμενη φορά να προσέξουν μήπως δαγκώσουν τη γλώσσα τους και δηλητηριαστούν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άκης Σκέρτσος για Αλέξη Τσίπρα: «Κάθε φράση και ένα ψέμα ή μια ανακρίβεια, αδιόρθωτος»
«Κανείς δεν φρόντισε να τον ενημερώσει ότι οι επενδύσεις στην αναβάθμιση δικτύων έχουν 4πλασιαστεί από το 2019 και πλέον ξεπερνούν το 1,5 δις ετησίως από μόλις 400 εκ. ευρώ το 2019;» διερωτάται ο υπουργός Επικρατείας
Άκης Σκέρτσος 11
Η Αφροδίτη Λατινοπούλου δέχτηκε φραστική επίθεση από ομάδα Ρομά σε πλοίο για την Τήνο - «Καρ@@λα, αει στο δ@@@λο»
Η Αφροδίτη Λατινοπούλου ταξίδευε χωρίς τον αστυνομικό φρουρό που της έχει διατεθεί, ωστόσο μετά την άφιξή της φέρεται να ενημέρωσε την αστυνομία για το περιστατικό
Αφροδίτη Λατινοπούλου
Αλέξης Τσίπρας: «Κάλπη ανατροπής» η δεύτερη εκλογική αναμέτρηση – Έτοιμα στο 80% τα ψηφοδέλτια της ΕΛΑΣ
Η εκλογική στρατηγική, οι συνεργασίες και η απάντηση για τη χρηματοδότηση - Πώς περιγράφει τον δρόμο προς μια προοδευτική κυβέρνηση και γιατί δίνει ιδιαίτερο βάρος στη δεύτερη κάλπη
O Αλέξης Τσίπρας 71
Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει «παρών» και ξαναστήνει τον μηχανισμό του – Restart με 70.000 μέλη και πλώρη για τη ΔΕΘ
Δούρου, Παππάς και Πολάκης μπαίνουν μπροστά στη νέα καμπάνια, σε μια κίνηση με σαφή συμβολισμό ενότητας - Η Κουμουνδούρου απαντά στα σενάρια περί «τέλους εποχής» με ανασυγκρότηση των Νομαρχιακών
Η Ρένα Δούρου και ο Παύλος Πολάκης 9