Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά κοινό “μέτωπο” κομμάτων για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Τσίπρας

Πρωτοβουλία για να υπάρξει κοινή πρόταση όλων των κομμάτων που κινούνται στο προοδευτικό δημοκρατικό τόξο για την προστασία της πρώτης κατοικίας  θα αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ  τις επόμενες ημέρες. 

Η σκέψη αυτή αναμένεται να πάρει σάρκα και οστά  πολύ σύντομα  διότι  όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας «σημασία δεν έχει ποιος θα πάρει τα εύσημα» αλλά το πώς θα αντιμετωπιστεί η «νομοθετική ρύθμιση-έκτρωμα».

Ο πρώην πρωθυπουργός επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που υπήρχαν όλο το τελευταίο διάστημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει για πρώτη φορά μετά τις εκλογές την δημιουργία ενός ενιαίου μετώπου για την αντιμετώπιση των σοβαρών κοινωνικών θεμάτων.

“Η μνημονιακότερη επιλογή από το 2010”

Στην περιοδεία του στην Ήπειρο ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε πολλές φορές στην ιδέα της κοινής πρότασης για την προστασία  της πρώτης κατοικίας καθώς όπως είπε η απόφαση της κυβέρνησης να επιτρέψει τους πλειστηριασμούς είναι  «η μνημονιακότερη επιλογή από το 2010, χωρίς να είμαστε σε μνημόνιο».

« Ήρθε στην Βουλή το περιβόητο σχέδιο “Ηρακλής” είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για την απομείωση των κόκκινων δανείων που κατέχουν οι συστημικές Τράπεζες. Ίσως είναι η πρώτη φορά που ο Ηρακλής είναι με το μέρος της Λερναίας Ύδρας και όχι απέναντι ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.»

Στην  Κουμουνδούρου έχουν αποφασίσει να σηκώσουν ιδιαίτερα το θέμα καθώς αντιλαμβάνονται ότι οι επιπτώσεις για την ελληνική κοινωνία θα είναι ιδιαίτερα σοβαρές. Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ  βουλευτής Μεσσηνίας  Αλέξης Χαρίτσης σε συνέντευξη του ανέφερε ότι “ “καταφέραμε ως κυβέρνηση να προστατευτούν οι συμπολίτες μας από φαινόμενα όπως μαζικοί πλειστηριασμοί, εξώσεις και κοινωνική ένταση, όπως συνέβη αντίστοιχα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. 

Τώρα, – και ενώ βρισκόμαστε εκτός μνημονίων – σπεύδουν υπουργοί της κυβέρνησης να προδικάσουν ότι δεν θα υπάρχει καμία προστασία της πρώτης κατοικίας μετά τις 30 Απριλίου”. “Δεν θα αφήσουμε την κοινωνία έρμαιο των ορέξεων τραπεζών και funds’’ ξεκαθάρισε ο Αλ. Χαρίτσης. ‘’Ευελπιστούμε ότι και άλλες δυνάμεις θα συναινέσουν στη διαμόρφωση ενός πλατιού μετώπου για την προστασία της πρώτης κατοικίας”, πρόσθεσε.

“Αδιανόητο να πάμε σε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας”

Αλλά και ο  τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς  αναφερόμενος στο θέμα είπε ότι είναι «αδιανόητο για μια χώρα η οποία κληρονόμησε τέτοια προβλήματα από τη βαθιά ύφεση, να πάει σε ένα καθεστώς πλήρους απελευθέρωσης» της προστασίας της α’ κατοικίας.

«Στην Ελλάδα έχουμε ένα τεράστιο κομμάτι του πληθυσμού που αντιμετωπίζει θεμελιακές δυσκολίες για να καλύψει τις δαπάνες στέγασης», τόνισε ο Νίκος Παππάς κάνοντας αναφορά σε έκθεση του δικτύου καταπολέμησης της φτώχειας σύμφωνα με το οποίο το 40% του πληθυσμού δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει τις δαπάνες στέγης»

Ακόμη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι «στην Ελλάδα δεν έχουμε τυπικό πρόβλημα στρατηγικών κακοπληρωτών όπως υπάρχει σε οικονομίες δεν έχουν βιώσει την κρίση τη δική μας», ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι «ήδη υπάρχουν αρνητικά συμπτώματα στην οικονομία.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις