Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Συζητήθηκε η αποπομπή της Κατερίνας Σαββαϊδου από τη ΓΓΔΕ

Συζητήθηκε η αποπομπή της Κατερίνας Σαββαϊδου από τη ΓΓΔΕ

Συζητήθηκε σήμερα (02.03.2017) ενώπιον της αυξημένης επταμελούς σύνθεσης του Γ´ τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας συζητήθηκε το ζήτημα της αποπομπής από τη θέση της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων της Αικατερίνης Σαββαΐδου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ενώπιον του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου η κυρία Σαββαΐδου ηταν παρούσα. Η πρώην γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων έχει προσφύγει ενώπιον του ΣτΕ ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) η από 22 Οκτωβρίου 2015 απόφαση του υπουργικού συμβουλίου με την οποία παύθηκε από τα καθήκοντά της.

Σήμερα ενώπιον του Γ´ τμήματος του ΣτΕ η κυρία Σαββαίδου υποστήριξε ότι η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου με την οποία παύθηκε από τα καθήκοντά της εκδόθηκε κατά κατάχρηση εξουσίας δεδομένου ότι εκδόθηκε όχι προς εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, αλλά προς ικανοποίηση κομματικών και πολιτικών επιδιώξεων, για το λόγο ότι η αιτούσα δεν ήταν αρεστή στην κυβέρνηση. Επίσης έκανε λόγο για πολιτική εμπάθεια απέναντί της η οποία προκύπτει από σειρά γεγονότων που αποδεικνύουν την επί μακρόν προσπάθεια απομάκρυνσή της από τη γενική γραμματείας και τις απόπειρες της κυβέρνησης καθ΄ όλη την διάρκεια της θητείας της να την εξαναγκάσει σε παραίτηση.

Παράλληλα σήμερα έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της συζήτησης πως η ποινική εκκρεμότητα που είχε η κυρία Σαββαίδου για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος σχετικά με το ότι φερόταν να είχε δώσει χρονικό περιθώριο ενός έτους αντί ενός μήνα στους τηλεοπτικούς σταθμούς προκειμένου να αποδώσουν στο Δημόσιο το 20% που εισπράττουν για λογαριασμό του επί της αξίας των διαφημίσεων έκλεισε με απαλλακτικό βούλευμα (υπ΄ αριθμ 1338/2016) του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών. Η απόφαση του ΣτΕ αναμένεται μέχρι το Καλοκαίρι του 2017.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε