Σάββατο, 1 Ιουν.
21oC Αθήνα

Τα ελληνικά του Τριντό, η έκπληξη Τσίπρα και ο… γέρος Ομπάμα

Τα ελληνικά του Τριντό, η έκπληξη Τσίπρα και ο… γέρος Ομπάμα

Μια έκπληξη περίμενε τον Αλέξη Τσίπρα όταν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία συνάντησε τον Καναδό ομόλογό του Τζάστιν Τριντό, ο οποίος τον χαιρέτισε στα… ελληνικά. Και φυσικά άφησε άφωνο τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Φυσικά, ρώτησε τον Τζάστιν Τριντό που έμαθε ελληνικά. Κι εκείνος του αποκάλυψε, σύμφωνα με πληροφορίες, πως αφενός έχει στενές επαφές με την ελληνική κοινότητα, η οποία τον στηρίζει και αφετέρου, όταν επιβεβαίωσε την… πληροφορία που είχε ο πρωθυπουργός, πως είχε έρθει μικρός στη χώρα μας με τον πατέρα του, που επίσης είχε επιτελέσει πρωθυπουργός του Καναδά.

Τους πρωθυπουργούς Ελλάδας και Καναδά την ώρα του τετ α τετ συνάντησε και ο Μπαράκ Ομπάμα, που βρήκε την ευκαιρία να αστειευτεί με την… ηλικία του. “Εσείς είστε νέοι, αντέχετε, εγώ σε λίγο βγαίνω στη σύνταξη”, τους είπε.

Στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ ο πρωθυπουργός είχε, σύμφωνα με πληροφορίες, συνομιλίες με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι και τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα για μια συνεργασία νοτίων και προοδευτικών δυνάμεων κατά της λιτότητας.

Συναντήθηκε επίσης με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον οποίο συζήτησε θέματα τρομοκρατίας στην Τουρκία, για την συνέχιση της συνεργασίας για το προσφυγικό ενώ συζήτησαν και για το Κυπριακό.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε