Πολιτική

Τα επόμενα βήματα για τη διαγραφή του Αντώνη Σαμαρά – Ποια είναι η διαδικασία που προβλέπεται

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει ανοίξει την πόρτα της εξόδου για τον Αντώνη Σαμαρά, μετά τη συνέντευξή του για το Βήμα της Κυριακής (17/11/24), υπάρχει μια σειρά κινήσεων που πρέπει να γίνουν για να ολοκληρωθεί η… έξοδος Σαμαρά από το κόμμα.

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα προβλέπει η σχετική διαδικασία ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, δηλαδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παραπέμπει με επιστολή του το θέμα του Αντώνη Σαμαρά στον πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΝΔ, δηλαδή τον κύριο Τραγάκη, με το ερώτημα της διαγραφής του.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας συνεδριάζει, αποφασίζει και το πρακτικό στέλνεται στον Πρόεδρο της ΚΟ.

Εκείνος με τη σειρά του, με βάση το πρακτικό και την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΝΔ, στέλνει επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής.

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες στη Νέα Δημοκρατία, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να τονίζει ότι ο Αντώνης Σαμαράς έθεσε από μόνος του τον εαυτό του εκτός ΝΔ με την κυριακάτικη συνέντευξή του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με τη σταθερότητα της πατρίδας σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης κατά Σαμαρά: Όσοι από τον καναπέ αμφισβητούν τον πατριωτισμό της ευθύνης, πνίγονται μόνοι τους στα ήρεμα νερά
Σκληρή επίθεση του πρωθυπουργού στην αντιπολίτευση και μήνυμα εκλογικής συσπείρωσης στη ΝΔ - «Μία και μόνη Κυριακή πρέπει να φέρει την αυτοδυναμία»
Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία
58
Πυρά Φλωρίδη κατά Ανδρουλάκη για τη Συνταγματική Αναθεώρηση: «Όποιος απέχει από την Ιστορία, θα βλέπει τη βελόνα να κουνιέται αλλά προς τα κάτω»
Σφοδρή επίθεση του υπουργού Δικαιοσύνης σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ - «Επιχειρεί να ακυρώσει τη διαδικασία» είπε για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Γιώργος Φλωρίδης