Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Στην… κλιματική αλλαγή τα ρίχνει η κυβέρνηση για την τραγωδία στην Μάνδρα- ΚΚΕ: Εξοργίζετε τον κόσμο αυτά που λέτε

κάνναβη

“Επίθεση” στην κυβέρνηση εξαπέλυσε το ΚΚΕ για την τραγωδία στην Δυτική Αττική και τις σκηνές βιβλικής καταστροφής από την έντονη κακοκαιρία. Ο “καυγάς” ξεκίνησε κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, όταν η πρόεδρος Χαρά Καφαντάρη εξέφρασε τα συλλυπητήριά της για τα θύματα της νεροποντής.

Η κ. Καφαντάρη ξεκίνησε με αναφορά στους νεκρούς στην Μάνδρα, λέγοντας «δυστυχώς, μέχρι στιγμής έχουμε 8 θύματα(σ.σ μέχρι εκείνη τη στιγμή) και οφείλουμε να εκφράσουμε ως Βουλή τα συλλυπητήρια μας και την βαθιά μας θλίψη. Ο κρατικός μηχανισμός θα πρέπει να δράσει ώστε να μην πάρει άλλες διαστάσεις η καταστροφή. Τελικά τα ακραία φαινόμενα που είναι η συνέπεια της κλιματικής αλλαγής η κυβέρνηση θα πρέπει να την αντιμετωπίσει για να μην υπάρχουν ανθρώπινα θύματα. Είναι ευκαιρία να δούμε την κλιματική αλλαγή καθώς αυτή την περίοδο διεξάγεται και η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα στη Βόνη»

ΚΚΕ: Εξοργίζετε τον κόσμο μ αυτά που λέτε

Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή του Κομμουνιστικού Κόμματος Χρήστου Κατσώτη.

“Εξοργίζετε τον κόσμο όταν λέτε ότι για αυτή η την τραγωδία φταίει η κλιματική αλλαγή και τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Η πολιτική σας και οι ευθύνες σας είναι οι εγκληματικές . Το ότι αντιπλημμυρικά έργα δεν υπήρχαν στην περιοχή, αυτά δεν είναι στις αιτίες; Εξοργίζετε τον κόσμο…»

Η κ. Καφαντάρη, προσάθησε να δικαιολογηθεί λέγοντας πως η πρόσθεσή της ήταν σε μια τέτοια ημέρα η επιτροπή να εκφράσει τα συλλυπητήρια της για τα θύματα και να συμπαρασταθεί τους πληγέντες και όχι να γίνει η αναφορά αυτή αιτία για μια νέα πολιτική αντιπαράθεση

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις