Δευτέρα, 6 Μαΐ
24oC Αθήνα

Τα σπαστά ελληνικά και οι δεσμεύσεις του νέου υπουργού Οικονομίας

Τα σπαστά ελληνικά και οι δεσμεύσεις του νέου υπουργού Οικονομίας

Περιμένοντας το Νίκο Φίλη. Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος στις σημερινές τελετές παράδοσης – παραλαβής που γίνονται μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

Αναμφίβολα, ο απερχόμενος υπουργός Παιδείας θα έχει στραμμένους πάνω του όλους τους προβολείς γι’ αυτά που θα πει αποχωρώντας από το υπουργείο του. Ήταν η πιο ηχηρή αποχώρηση από την κυβέρνηση και είναι αυτή που έχει προκαλέσει τις περισσότερες συζητήσεις μετά την ανοικτή σύγκρουση του κ. Φίλη με την εκκλησία.

Ωστόσο, η πρώτη τελετή παράδοσης – παραλαβής της ημέρας που έκανε εντύπωση ήταν εκείνη στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης. Ο απερχόμενος υπουργός Γιώργος Σταθάκης δεν ακουγόταν καλά και δυνάμωσαν τα μικρόφωνα και έτσι ακούσαμε το νεο υπουργό Δημήτρη Παπαδημητρίου να μιλάει μια μίξη ελληνικών και αγγλικών. Μάλιστα σε κάποια αποστροφή του λόγου του είπε «ο κ. Γιώργος Σταθάκης and Θεοδώρα Τζάκρη».

Κατά τα λοιπά ο νέος υπουργός Οικονομίας έθεσε ως σημαντικότερο στόχο την προσέλκυση επενδύσεων.

Ο κ. Παπαδημητρίου υπογράμμισε ότι θα εστιάσει στην προσέγγιση ιδιωτικών επενδύσεων «πάντα στο πλαίσιο του ευρώ και με σεβασμό στους ευρωπαϊκούς θεσμούς».
Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι η ελληνική οικονομία θα είναι ανοιχτή στο επενδυτικό κοινό και πως θα οικοδομηθεί βαθμιαία σχέση εμπιστοσύνης με τους επενδυτές.

Ο νέος υπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα, ως μέλος της Ευρωζώνης, παρέχει τη σταθερότητα της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ και την ασφάλεια των ευρωπαϊκών δημοκρατικών θεσμών που για τους επενδυτές αποτελούν μια αδιαμφισβήτητη σταθερά.

Μίλησε ακόμη για «υψηλού επιπέδου εξιδεικευμένο εργατικό δυναμικό» στη χώρα, το οποίο είναι πρόθυμο για δουλειά.
«Σηκώνουμε τα μανίκια από σήμερα. Θα προσπαθήσουμε να μειώσουμε τις παθογένειες που εμποδίζουν την επανεκκίνηση της οικονομίας», πρόσθεσε ο κ. Παπαδημητρίου και καταλήγοντας είπε ότι φιλοδοξεί να υπηρετήσει την πατρίδα και την κυβέρνηση με όλες του τις δυνάμεις.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε