Πολιτική

Τάκης Θεοδωρικάκος από τον Έβρο: Απόλυτη ετοιμότητα για τις δυνάμεις ασφαλείας – Πρόσληψη 250 συνοριοφυλάκων

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τον Έβρο και το φυλάκιο «Καστανιές» επισκέφθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, εκεί όπου τον Μάρτιο του 2020 απετράπη η μαζική είσοδος μεταναστών από την Τουρκία.

«Τα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία είναι και τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» επισήμανε ο κ. Θεοδωρικάκος, αναφερόμενος και στην ολοκλήρωση του φράχτη μήκους 37 χιλιομέτρων στον Έβρο που «ενδυναμώνει την ασφάλεια των συνόρων, προϋπόθεση για την ασφάλεια των πολιτών σε όλη την Ελλάδα».

Η Ελλάδα τηρεί απαρέγκλιτα τις αρχές του ευρωπαϊκού δικαίου και ταυτόχρονα είμαστε απολύτως έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε νέα απειλή ή επιβουλή στα σύνορα της πατρίδας, πρόσθεσε.

Μετά την υπογραφή της ελληνογαλλικής συμφωνίας είμαστε ακόμα πιο ενισχυμένοι, όπως ανέφερε για να συμπληρώσει ότι η πλήρης ετοιμότητα ενισχύεται με την πρόσληψη 250 επιπλέον συνοριοφυλάκων.

«Οι δυνάμεις ασφαλείας είναι ένα με τους πολίτες και την τοπική αυτοδιοίκηση. Είμαστε σε απόλυτη επαγρύπνιση και ετοιμότητα γιατί η ασφάλεια στα σύνορα είναι ασφάλεια σε όλη τη χώρα», κατέληξε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Το πρόγραμμα της παρουσίας στον Έβρο του κ. Θεοδωρικάκου, περιλαμβάνει επίσκεψη στο τοπικό επιχειρησιακό κέντρο Βύσσας και το καινούριο περιφερειακό επιχειρησιακό κέντρο της Αστυνομίας στο Χειμώνιο και σύσκεψη με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ που υπηρετούν στην Ορεστιάδα.

Επίσης ο κ. Θεοδωρικάκος θα μεταβεί στο 126 φυλάκιο στο Σουφλί και στο νέο τμήμα του φράχτη στις Φέρες. Η επίσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψη στο αεροδρόμιο «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» της Αλεξανδρούπολης όπου λειτουργεί το περιφερειακό επιχειρησιακό κέντρο καμερών, στο οποίο υπάρχει εικόνα από τρία επιχειρησιακά κέντρα (Σουφλί, Τυχερό, Φέρες), όπως επίσης και το αερόστατο Zeppelin της FRONTEX, με εικόνα από θαλάσσης.Συναντήσεις με τοπικούς βουλευτές, τον περιφερειάρχη, δημάρχους της περιοχής και με τους διευθυντές της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Πηγή: ertnews.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στην Κρήτη η Όλγα Κεφαλογιάννη μαζί με τα παιδιά της: Ο «Χανιώτης» που χόρεψε σε εκδήλωση του υπουργείου Τουρισμού
Η υπουργός Τουρισμού ήταν χαμογελαστή και φιλική, ενώ μετά την εκδήλωση για την «Ορεινή Ελλάδα» ακολούθησε μουσική και χορευτικά δρώμενα στο Ηράκλειο της Κρήτης
Όλγα Κεφαλογιάννη
Ο Άδωνις Γεωργιάδης απαντά σε πολιτευτή του ΠΑΣΟΚ για την αναμονή στο Αττικόν και τα ράντζα - «Αφήνουμε τους λαϊκιστές να εξευτελίζονται»
«Δηλαδή ο κ. πολιτευτής του Πασόκ έχει πέσει έξω μόνον 100%…(για ΠΑΣΟΚ δεν το λες και άσχημα εδώ που τα λέμε)» σχολίασε αιχμηρά ο υπουργός Υγείας
O Άδωνις Γεωργιάδης
Μαρία Καρυστιανού για Αλέξη Τσίπρα: «Δεν μπορώ την κοροϊδία, πήρε στοιχεία της ιδρυτικής μας διακήρυξης και τα παρουσίασε ως δικά του»
«Παρουσίασε ως προτάσεις του στοιχεία που είχε η ιδρυτική μας, χαμηλού επιπέδου το σχόλιο για τα περιστέρια» ανέφερε η πρόεδρος του κόμματος «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»
Η Μαρία Καρυστιανού
9