Κυριακή, 14 Απρ.
22oC Αθήνα

Τάκης Θεοδωρικάκος: Αποτρέψαμε στον Έβρο πάνω 230.000 παράνομους μετανάστες και συλλάβαμε 1.250 διακινητές

Τάκης Θεοδωρικάκος: Αποτρέψαμε στον Έβρο πάνω 230.000 παράνομους μετανάστες και συλλάβαμε 1.250 διακινητές

Το έργο και τις προτεραιότητες της κυβέρνησης στον κρίσιμο τομέα της ασφάλειας παρουσίασε στους βουλευτές της ΝΔ ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Η εθνική πολιτική ασφάλειας που ακολουθούμε φέρνει αποτελέσματα, καθώς έχουμε μείωση της χαμηλής και μεσαίας εγκληματικότητας, που αφορά στην ελληνική οικογένεια», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος παρουσιάζοντας στη συνέχεια συγκεκριμένα στοιχεία.

Κλοπές και διαρρήξεις (8μηνο 2019 – 8μηνο 2022) μείωση 16,31%

Κλοπές τροχοφόρων (8μηνο 2019 – 8μηνο 2022) μείωση 17,20%

Ληστείες (8μηνο 2019 – 8μηνο 2022) μείωση 35,29%

Η σύγκριση γίνεται με το 2019, καθώς κατά την περίοδο της πανδημίας που ακολούθησε υπήρξε πολύμηνη καραντίνα.

Όσον αφορά στο μεταναστευτικό ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ενημέρωσε τους βουλευτές της ΝΔ ότι «το πρώτο 10μηνο αυτού έτους, αποτρέψαμε στον Έβρο πάνω 230.000 χιλιάδες παράνομους μετανάστες και η ΕΛΑΣ συνέλαβε 1.250 διακινητές». «Με το Σχέδιο “Ακρίτας” θωρακίζουμε τα σύνορά μας», είπε χαρακτηριστικά.

«Είμαστε δίπλα στους αστυνομικούς μας, δημιουργούμε μια Αστυνομία σύγχρονη, αποτελεσματική και φιλική» τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος και προσθέτοντας ότι «ενισχύσαμε την ΕΛΑΣ την τελευταία 3ετια με 6500 νέους αστυνομικούς και 5000 οχήματα και μοτοσυκλέτες. Σε ένα πρόγραμμα αναβάθμισης της υλικοτεχνικής υποδομής ύψους 95 εκ. ευρώ».

«Έχουμε αποδείξει με πράξεις ότι η ασφάλεια είναι απόλυτη προτεραιότητα. Γιατί είναι προϋπόθεση της κοινωνικής συνοχής. Γιατί Δημοκρατία χωρίς ασφάλεια δεν υπάρχει» τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και προσέθεσε: «Η σημερινή Ελλάδα είναι μια ισχυρή χώρα. Αλλά είναι και μια ασφαλής χώρα. Και το μήνυμα αυτό το εκπέμπουμε διεθνώς σε όλα τα επίπεδα».

Οι βουλευτές της ΝΔ στο σύνολό τους δεν έκρυψαν την ικανοποίησή τους για το έργο που έχει επιτευχθεί από την πολιτική και φυσική ηγεσία του Υπουργείου, επισημαίνοντας ότι «έχει ενισχύσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών». Επίσης, τα μέλη της Κ.Ο της Νέας Δημοκρατίας έθεσαν στον κ. Θεοδωρικάκο θέματα που αφορούν στις υποδομές της Αστυνομίας στις περιφέρειες που εκλέγονται.

Να σημειωθεί ότι η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Γερουσίας συμμετείχαν ο Υφυπουργός, Ελευθέριος Οικονόμου, και ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίας Τάξης, Μιχαήλ Καραμαλάκης.  Στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ερωτήματα έθεσαν 16 βουλευτές, ενώ τη συνεδρίαση παρακολούθησαν δια ζώσης και διαδικτυακά 65 βουλευτές.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις