Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Τάκης Θεοδωρικάκος για εγκληματικότητα: Η ΕΛ.ΑΣ κάνει συλλήψεις, αλλά η Δικαιοσύνη αφήνει κάποιον ελεύθερο

Τάκης Θεοδωρικάκος για εγκληματικότητα: Η ΕΛ.ΑΣ κάνει συλλήψεις, αλλά η Δικαιοσύνη αφήνει κάποιον ελεύθερο

Στις καθημερινές προσπάθειες που καταβάλλουν οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ) για την πάταξη της εγκληματικότητας, αλλά και στο αιματηρό περιστατικό στα Κάτω Πατήσια, αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής (08.07.2022) στο MEGA. 

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος εξήγησε πως μετά το τέλος της καραντίνας του κορονοϊού αυξήθηκε η εγκληματικότητα και οι παράνομες πράξεις σε όλο τον κόσμο. Με αφορμή το αιματηρό επεισόδιο στα Κάτω Πατήσια, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε ότι «Οι αστυνομικοί συλλαμβάνουν τους κακοποιούς, όμως η Δικαιοσύνη αφήνει ελεύθερο κάποιον». 

Για το περιστατικό στα Κάτω Πατήσια, ο υπουργός είπε: «Ο ένας Αλβανός που σκοτώθηκε είχε συλληφθεί 2 φορές με την τελευταία να είναι στις 21 Μαίου για περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών, αλλά όπως γνωρίζετε αυτός που αφήνει ή δεν αφήνει ελεύθερο κάποιον δεν είναι η αστυνομία αλλά η δικαιοσύνη. Είναι οι αρχές, οι εισαγγελικές αρχές οι οποίες εφαρμόζουν τους νόμους. Συνεπώς το ερώτημα πρέπει να απευθυνθεί προς τα εκεί και όχι προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη». 

«Η πραγματικότητα είναι ότι η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.) κάνει με τον καλύτερο τρόπο τη δουλειά της, ανταποκρίνεται αποτελεσματικά και αυτό φάνηκε και το προηγούμενο Σάββατο», είπε χαρακτηριστικά ο Τάκης Θεοδωρικάκος, εκφράζοντας παράλληλα για άλλη μία φορά δημοσίως την ικανοποίησή του για τον τρόπο που αντέδρασαν οι δύο αστυνομικοί αλλά και ολόκληρη η ΕΛ.ΑΣ στη συμπλοκή στα Κάτω Πατήσια. Πρόσθεσε δε ότι από 1 Σεπτέμβρη μέχρι 30 Ιουνίου έχει μειωθεί κατά 30% η εγκληματικότητα. 

«Οι αστυνομικοί συλλαμβάνουν τους κακοποιούς όμως η Δικαιοσύνη τους αφήνει ελεύθερους» σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, προσθέτοντας πως από 1 Σεπτέμβρη μέχρι 30 Ιουνίου έχει μειωθεί κατά 30% η εγκληματικότητα, συγκριτικά με την ίδια εποχή πριν την καραντίνα του κορονοϊού.

Ερωτηθείς για την κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα στον Έβρο, ο Τάκης Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι  η απειλή στην περιοχή είναι καθημερινή.  «Υπολογίζω ότι περίπου 1000 παράνομοι μετανάστες καθημερινά προσπαθούν να μπουν από τον Έβρο στην Ελλάδα, παράνομα. Η ελληνική Αστυνομία είναι εκεί, 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο» προσέθεσε. Υπογράμμισε δε ότι από την αρχή του έτους έχουν αποτραπεί 90.000 εισαγωγές παράνομων μεταναστών και έχουν γίνει πάνω από 500 συλλήψεις παράνομων διακινητών.

Σχετικά με το ενδεχόμενο αύξησης του μισθού των αστυνομικών, ο υπουργός απάντησε πως «αυξήσαμε με κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του υπουργού Οικονομικών, το όριο για πληρωμή νυχτερινές ώρες των αστυνομικών, το οποίο από τις 48 ώρες ανεβαίνει στις 64».

Τέλος, ο υπουργός μιλώντας για την παρουσία της Αστυνομίας στα ελληνικά πανεπιστήμια, δήλωσε πως οι ομάδες έχουν εκπαιδευτεί και είναι έτοιμες να κάνουν πράξη τον σχεδιασμό που έχει η ελληνική Αστυνομία, με το που ανοίξουν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από MEGA

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις