Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Τάκης Θεοδωρικάκος για σμηναγό Μπαλταδώρο: «Θα μείνει για πάντα στην καρδιά και στη μνήμη μας»

Τάκης Θεοδωρικάκος

Μια συγκινητική ανάρτηση για τον σμηναγό της Πολεμικής Αεροπορίας Γεώργιο Μπαλταδώρο που έφυγε πριν από τέσσερα χρόνια από τη ζωή έκανε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Τιμούμε με συγκίνηση το παλικάρι μας… Θα μείνει για πάντα στην καρδιά και στη μνήμη μας», αναφέρει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, σε ανάρτησή του στα social media, τιμώντας τον ήρωα σμηναγό της Πολεμικής Αεροπορίας Γεώργιο Μπαλταδώρο, ο οποίος, πριν από τέσσερα χρόνια χάθηκε για πάντα στα νερά του Αιγαίου με το αεροσκάφος του, ενώ εκτελούσε το καθήκον του για την Πατρίδα, σε μια αποστολή αναχαίτησης τουρκικών αεροσκαφών.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στην ανάρτηση του αναφέρει:

«Σήμερα, 4 χρόνια από την τραγική απώλεια του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, τιμούμε με συγκίνηση το παλικάρι της Πολεμικής Αεροπορίας μας. Ο Γιώργος, πατέρας δύο παιδιών, έπεσε την ώρα του καθήκοντος, επιστρέφοντας από μία ακόμη αναχαίτιση, υπερασπιζόμενος το Αιγαίο. Θα μείνει για πάντα στην καρδιά και στη μνήμη μας, μαχητής των αιθέρων ήρωας και πατριώτης»!

Υπενθυμίζεται ότι ο Έλληνας πιλότος απογειώθηκε με Mirage 2000-5 από τη βάση της Σκύρου σε προσπάθεια αναχαίτισης τουρκικών αεροσκαφών στη Μυτιλήνη, το πρωί της 12ης Απριλίου 2018. Κατά την επιστροφή στη βάση, το μαχητικό έπεσε στα ανοιχτά της Σκύρου, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Για την ηρωική πράξη του ο πιλότος, σε ένδειξη τιμής, προήχθη μετά θάνατον σε αντιπτέραρχο με Προεδρικό Διάταγμα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις