Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Τάκης Θεοδωρικάκος: «Να καταλάβει ο κ. Ερντογάν ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι απροσπέλαστα»

Τάκης Θεοδωρικάκος: «Να καταλάβει ο κ. Ερντογάν ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι απροσπέλαστα»
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

«Ο κ. Ερντογάν να λάβει σοβαρά υπόψιν του πως τα σύνορα της Ελλάδας φυλάσσονται ανελλιπώς και με αποφασιστικό τρόπο, 24 ώρες το 24ωρο!», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, με αφορμή τα όσα γίνονται στον Έβρο τον τελευταίο καιρό με τους μετανάστες αλλά και τις απειλές της Τουρκίας.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο Τάκης Θεοδωρικάκος επισήμανε ότι «οι απειλές του Ερντογάν ούτε πτοούν, ούτε φοβίζουν τους Έλληνες» και πρόσθεσε ότι «η Τουρκία εφαρμόζει με προκλητικό τρόπο ασύμμετρη απειλή προς την Ελλάδα και την Ευρώπη».

«Μόνο τον Αύγουστο, απετράπη από την Ελληνική Αστυνομία στον Έβρο η είσοδος 40.000 παράτυπων μεταναστών, όσοι τον Μάρτιο του ’20. Από την αρχή του έτους έχουν αποτραπεί 150.000 παράτυποι μετανάστες», εξήγησε ο κ. Θεοδωρικάκος και τόνισε ότι «από τον Έβρο δεν θα επιτρέψουμε να περάσει παράνομα κανείς. Βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή το σχέδιο ΑΚΡΙΤΑΣ».

«Οι γείτονές μας προκαλούν με τακτικισμούς, στήνουν προβοκάτσιες ότι δήθεν βρίσκονται μετανάστες σε κάποια νησίδα από την Ελληνική πλευρά του Έβρου», είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και υπογράμμισε πως «έρχονται νύχτα στον Έβρο εργαλειοποιώντας με ανήθικο τρόπο δυστυχισμένους ανθρώπους, όμως δεν τους επιτρέπουμε να περάσουν».

Παράλληλα, ο Τάκης Θεοδωρικάκος επισήμανε ότι η Ελλάδα εφαρμόζει τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και τα σύνορά της είναι απροσπέλαστα, τα οποία αποτελούν τα σύνορα ολόκληρου του δυτικού κόσμου με την Τουρκία.

«Προχθές δυο-τρεις φορές [οι Τούρκοι] έκαναν ΝΟΤΑΜ προς την Ελληνική πλευρά ότι δήθεν βρίσκονταν μετανάστες σε κάποια νησίδα η οποία ήταν από την Ελληνική πλευρά του Έβρου. Εμείς ως σοβαρό και αξιόπιστο κράτος, ελέγχουμε και κάνουμε διαδικασίες έρευνας σε κάθε περίπτωση, δεν μπόρεσαν να περάσουν αυτούς τους εκατοντάδες μετανάστες. Προφανώς δεν έχει περάσει κανένας από τον Έβρο και θέλω να γνωρίζουν όλοι ότι 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, ανελλιπώς, με αποφασιστικό τρόπο τα σύνορα φυλάσσονται από την Αστυνομία και τον Ελληνικό Στρατό και αυτό νομίζω ότι ο κύριος Ερντογάν και η Τουρκική πλευρά οφείλει να το παίρνει πολύ σοβαρά υπόψη της», είπε, επίσης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Αν ήθελε το τουρκικό κράτος να σταματήσει αυτή η κατάσταση θα το έκανε, αλλά η εικόνα που έχουμε από τους ίδιους τους μετανάστες, σε κάποιες λίγες περιπτώσεις που έχουν περάσει και διεξάγονται έρευνες στη συνέχεια από την Ελληνική Αστυνομία, καλούνται οι άνθρωποι αυτοί, οι οποίοι ζουν στην τουρκική πλευρά, είτε να επιστρέψουν στις πατρίδες τους, είτε να προωθηθούν στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Η Τουρκική πλευρά τους προωθεί προς την Ελληνική πλευρά και προς την Ευρώπη. Άρα το φαινόμενο αυτό θα συνεχιστεί, επειδή ο κύριος Ερντογάν γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι δεν μπορεί στην πράξη να εφαρμόσει μία πραγματική στρατιωτική απειλή σε βάρος της Ελλάδας, επιχειρεί βάναυσα να εργαλειοποιεί αυτούς τους ανθρώπους προκειμένου να δημιουργεί προβλήματα, να οξύνει καταστάσεις και να εκβιάζει την Ευρώπη και την Ελλάδα», είπε, ακόμη, ο κ. Θεοδωρικάκος.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις