Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Τάκης Θεοδωρικάκος στο «Live News»: Θα αναβαθμίσουμε τις φοιτητικές εστίες προσφέροντας ασφάλεια

Τάκης Θεοδωρικάκος στο «Live News»: Θα αναβαθμίσουμε τις φοιτητικές εστίες προσφέροντας ασφάλεια

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μίλησε στο Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή “Live News” για την εξάρθρωση της συμμορίας που είχε ως ορμητήριο και έδρα τις φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης.

«Καμία σοβαρή κυβέρνηση δεν μπορεί να ανέχεται τέτοιου είδους καταστάσεις. Πιστεύω ως Πολιτεία και ως κοινωνία πρέπει να αντιμετωπίζουμε αυτές τις καταστάσεις με αποφασιστικότητα και αυτό έγινε χθες από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Αστυνομία», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Και συνέχισε: «Αναβαθμίζουμε το ελληνικό Πανεπιστήμιο, θα αναβαθμίσουμε τις φοιτητικές εστίες προσφέροντας ασφάλεια στους φοιτητές και στους καθηγητές, γιατί σεβόμαστε τα λεφτά του φορολογούμενου».

Για την δόκιμο αστυνομικό που συνελήφθη στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σχολίασε: «Οι πράξεις της είναι απολύτως καταδικαστέες, απαράδεκτες και φυσικά δεν έχουν καμία σχέση με το λειτούργημα του Αστυνομικού και δεν έχει καμία θέση τις τάξεις της Αστυνομίας».

Για την λειτουργία της ΟΠΠΙ ο υπουργός σχολίασε: «Αυτοί οι νέοι και οι νέες της πανεπιστημιακής Αστυνομίας είναι χθεσινοί φοιτητές, είναι εκεί για να περιπολούν στα campus και να προστατεύουν τα παιδιά μας, πάντα σε πλήρη συνεννόηση με την Πρυτανεία του εκάστοτε πανεπιστημιακού ιδρύματος».

Μέσα από την εκπομπή του Live News ο κ. Θεοδωρικάκος κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης «να δουν θετικά τις προσπάθειες ασφάλειας που γίνονται στα ελληνικά πανεπιστήμια».

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις