Πολιτική

Ταξίδι Βενιζέλου στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

Οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία και η πορεία της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης θα βρεθούν στο επίκεντρο της ημερήσιας διάταξης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες την ερχόμενη Δευτέρα (17 Μαρτίου) με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Παράλληλα θα συζητηθούν, η κατάσταση στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, οι εξελίξεις της εμφύλιας σύγκρουσης στη Συρία (ανθρωπιστική πρόσβαση, καταστροφή χημικών όπλων, αντιμετώπιση τρομοκρατίας), καθώς και η προετοιμασία της επικείμενης Συνόδου ΕΕ- Αφρικής.

Εξάλλου, στο γεύμα, οι υπουργοί Εξωτερικών, από κοινού με τον Ευρωπαίο επίτροπο Ενέργειας Γκ. Έτινγκερ, θα εξετάσουν τις τελευταίες παγκόσμιες ενεργειακές εξελίξεις και τις επιπτώσεις τους στη διαμόρφωση της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ.

Στο περιθώριο του Συμβουλίου, ο κ. Βενιζέλος θα συμμετάσχει στην άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ομάδας «Φίλοι της Ουκρανίας», παρουσία του Ουκρανού υπουργού Εξωτερικών, Άντρι Ντεστίτσια, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας, θα προεδρεύσει στο Συμβούλιο Συνεργασίας ΕΕ-Ουζμπεκιστάν.

Την Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014, ο κ. Βενιζέλος θα προεδρεύσει στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνεται η προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Μαρτίου, το οποίο θα εστιάσει σε θέματα ανάπτυξης, ανταγωνιστικότητας και απασχόλησης (Ευρωπαϊκό Εξάμηνο, Βιομηχανική Ανταγωνιστικότητα, Κλιματική Αλλαγή και Ενέργεια). Θα εξετασθούν, επίσης, η «Έκθεση Συνθέσεως» της Προεδρίας, η οποία θα συνοψίζει την έως τώρα εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου, καθώς και η «Ετήσια Έρευνα για την Ανάπτυξη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ε. Βενιζέλος: Εφικτή η συμφωνία με τρόικα μέχρι την Κυριακή – Δεν ζητούν κάτι προκλητικό για τους εργαζόμενους

Ισχυρό ευρωψηφοδέλτιο επιδιώκουν στην Ελιά

Kαρατζαφέρης: Σαμαράς και Βενιζέλος “Φιλιππινέζες της τρόικας

Ο Μάρτιος των κρίσιμων αποφάσεων για Σαμαρά – Βενιζέλο

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Μετωπική» Άδωνι Γεωργιάδη και Παύλου Πολάκη στη Βουλή με φόντο το «Χωριάτικο» – Έδωσαν ραντεβού στα Χανιά
«Θα αλλάξω το εισιτήριο, θα βγάλω πρωινό για να τα πούμε», είπε ο Πολάκης με τον Γεωργιάδη να του απαντά: «Χαίρομαι που θα αλλάξεις την πτήση σου και θα είμαστε μαζί»
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης στην Ολομέλεια της Βουλής 8
Κοινή δήλωση από Ελλάδα, ΕΕ, Κύπρο, Αίγυπτο, Μπαχρέιν και ΗΑΕ στον ΟΗΕ: Άκυρο και ανυπόστατο το τουρκολιβυκό μνημόνιο
Μήνυμα προς Άγκυρα και Τρίπολη μετά την κύρωση της συμφωνίας από τη λιβυκή Βουλή - Οι δηλώσεις Γεραπετρίτη, Λαμπρινίδη και Γκουτέρες για το Δίκαιο της Θάλασσας
Γεραπετρίτης και Γκουτέρες 89
Κεραμέως για εργαζόμενους Pizza Fan και «Το Χωριάτικο»: «Το υπουργείο Εργασίας και η κυβέρνηση θα σταθεί δίπλα τους»
««Το μείζον αυτήν την στιγμή είναι ότι όσο οι συμβάσεις εργασίας είναι ενεργές, ο εργοδότης έχει ευθύνη να πληρώσει μισθούς και ασφαλιστικές εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία» λέει η υπουργός
Νίκη Κεραμέως
Ο Μιχάλης Μπεκίρης αποχωρεί προσωρινά από το γραφείο Μητσοτάκη στη Βουλή: «Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στα δικαστήρια»
Εν μέσω της αντιπαράθεσης για το πτυχίο και το ΦΕΚ διορισμού του, ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού κάνει λόγο για «πρωτοφανή εκστρατεία προσωπικής στοχοποίησης»
Μιχάλης Μπεκίρης 47