Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Τελευταίες δημοσκοπήσεις – Εκλογές 2015: Όλα τα γκάλοπ δείχνουν… ντέρμπι από τα παλιά!

Τελευταίες δημοσκοπήσεις – Εκλογές 2015: Όλα τα γκάλοπ δείχνουν… ντέρμπι από τα παλιά!

– Στο 0,3% η διαφορά Νέας Δημοκρατίας – ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της Alco για το newsit.gr – ΔΕΙΤΕ infographic
– 1,4% μπροστά τη Νέα Δημοκρατία δίνει δημοσκόπηση στον Ελεύθερο Τύπο
– Σήμερα η τελευταία μέρα για τη δημοσιοποίηση των γκάλοπ ενόψει των εκλογών
– Κλειδί και ρυθμιστές οι αναφοποφάσιστοι
– Ποιοι μπαίνουν στη Βουλή και ποιοι μένουν εκτός

Δυο 24ωρα. 48 ώρες. Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τις πιο κρίσιμες (μέχρι τις επόμενες) εκλογές για το μέλλον του τόπου. Σήμερα, Παρασκευή (18.09.2015) είναι η τελευταία μέρα που επιτρέπεται η δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων. Και αυτές είναι πολλές. Και τις επόμενες ώρες έρχονται κι άλλες! Και όλες, μα όλες, δείχνουν ντέρμπι, το απόλυτο ντέρμπι ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία.

Η δημοσκόπηση της Alco για το newsit.gr εμφανίζει τα δυο κόμματα σε απόσταση… 0,3%. 

Με την άμμο στην κλεψύδρα να φτάνει στο… τέλος, τα κομματικά επιτελεία ξέρουν που πρέπει / θέλουν να στοχεύσουν: στους αναποφάσιστους. Αυτοί είναι ο απόλυτος ρυθμιστής, εκείνοι που θα… βγάλουν τον πρώτο.

Η δημοσκόπηση της Alco για το newsit.gr

Την Πέμπτη (17/09/2015), τρεις ημέρες πριν τις εκλογές το newsit.gr και η Alco σας παρουσίασαν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το βράδυ της Κυριακής θα ζήσουμε το απόλυτο εκλογικό θρίλερ.

Τα δυο κόμματα είναι στην κυριολεξία «στον πόντο». Η δημοσκόπηση έγινε από τις 15 έως τις 17 Σεπτεμβρίου.

Στην πρόθεση ψήφου, σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα, η ΝΔ μειώνει λίγο τη διαφορά αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να είναι μπροστά. Τρίτο κόμμα στις προτιμήσεις παραμένει η Χρυσή Αυγή, στην 4η θέση είναι το ΚΚΕ, στην 5η το ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Συμπαράταξη, στην 6η Το Ποτάμι. Στην Βουλή, σύμφωνα πάντα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, μπαίνει η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη, η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη είναι στο όριο, ενώ εκτός μένουν οι ΑΝΕΛ. Αναποφάσιστοι και αποχή συγκεντρώνουν πάνω από 15%.

Κάντε κλικ πάνω στο infographic για να δείτε και να κατεβάσετε τη δημοσκόπηση της Alco για το newsit.gr

Το απόλυτο ντέρμπι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Ακόμη μια δημοσκόπηση βλέπει το φως της δημοσιότητας μόλις δύο 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες.
Αυτή τη φορά είναι η Νέα Δημοκρατία που παίρνει κεφάλι στις μετρήσεις με διαφορά 1,4% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που έρχεται δεύτερος.
Στην ίδια δημοσκόπηση της εταιρίας Metrisi για την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, ΛΑΕ και Ένωση Κεντρώων μπαίνουν οριακά με ποσοστό λίγο πάνω από το 3% ενώ μένουν εκτός οι ΑΝΕΛ.

        ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ
Νέα Δημοκρατία 28,5%
ΣΥΡΙΖΑ 27,1%
Χρυσή Αυγή 5,6%
ΚΚΕ 5,4%
ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ 5,1%
Το Ποτάμι 4,7%
Λαϊκή Ενότητα 3,2%
Ένωση Κεντρώων 3,1%
Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,7%
Άλλο 2,9%
Αδιευκρίνιστη ψήφος 11,7%

Και εδώ όλα τα βλέμματα συγκεντρώνονται στους αναποφάσιστους. Σύμφωνα με την έρευνα, δεν έχουν αποφασίσει ακόμη τι θα… ρίξουν την Κυριακή στην κάλπη το 36,9% από όσους ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο και το 30,1% εκείνων που είτε απείχαν είτε δεν ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές.

Όσον αφορά στη συσπίρωση, η ΝΔ έχει 84,6% ενώ το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ, αν και δυο μέρες πριν τις εκλογές, είναι στο 66,8%.
Στην καταλληλότητα πρωθυπουργού ο κ. Μεϊμαράκης προηγείται του Αλέξη Τσίπρα, συγκεντρώνοντας ποσοστό 32,1% έναντι 31,4% του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα η εταιρεία Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας Παραπολιτικά με νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα Παρασκευή (18/09/2015) δείχνει και πάλι το ίδιο θρίλερ. Σε αυτή τη δημοσκόπηση η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ελάχιστη διαφορά μόλις 0,3% από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 31,9% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει στο 31,6%. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 6,7% και σε απόσταση αναπνοής έρχεται το ΚΚΕ με ποσοστό 6,2%. Ακολουθεί το Ποτάμι με ποσοστό 5,9% και στη συνέχεια είναι το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 5,2%.

Η Ένωση Κεντρών συγκεντρώνει ποσοστό 3,6% και τέλος η Λαϊκή Ενότητα βρίσκεται στο 3,4%. Αντίθετα, εκτός Βουλής φαίνεται πως θα μείνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που συγκεντρώνουν ποσοστό 2,7%. Και σε αυτή τη δημοσκόπηση

Δημοσκόπηση της Pulse για το pontiki.gr ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συγκεντρώνουν το ίδιο ποσοστό, 28% ο καθένας. Η Χρυσή Αυγή 6,5%, το Ποτάμι 5%, το ΚΚΕ 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,5%, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 6,5%, η Ένωση Κεντρώων 3%, η ΛΑΕ 3,5%.

Ποσοστό 29% συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της e-voice για τα dikaiologitika.gr. Στην πρόθεση ψήφου, η δημοσκόπηση δείχνει προβάδισμα 3,6% για τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς η ΝΔ συγκεντρώνει 25,4%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το κόμμα της Χ.Α με ποσοστό 7,2%. Στην τέταρτη Το Ποτάμι με 5,1%, το Κ.Κ.Ε 5%, το ΠΑ.ΣΟ.Κ 5%, η ΛΑ.Ε 4,2%, και οι ΑΝΕΛ 3,1%.

Η έρευνα δείχνει ότι η Ένωση Κεντρώων συγκεντρώνει 2,6%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει στο 6,6% ενώ στο 3,0% από το δείγμα της έρευνας είναι ο αριθμός αυτών που έχουν αποφασίσει αποχή. Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 55.1% και η ΝΔ 26,1%. Η έρευνα διεξήχθη 15,16 Σεπτεμβρίου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε