Παρασκευή, 19 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Τέμπη: Στη Βουλή ποινική δικογραφία για Καραμανλή μετά από μήνυση γονέα θύματος για παραλείψεις

Τέμπη: Στη Βουλή ποινική δικογραφία για Καραμανλή μετά από μήνυση γονέα θύματος για παραλείψεις

Στη Βουλή έφτασε η ποινική δικογραφία για την εθνική τραγωδία των Τεμπών, που αφορά τον πρώην υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και τον τέως υφυπουργό Μιχάλη Παπαδόπουλο.

Η ποινική δικογραφία για τα Τέμπη συντάχθηκε μετά από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε γονέας θύματος για σημαντικές παραλείψεις.

Όπως ανακοίνωσε στην Ολομέλεια ο προεδρεύων αντιπρόεδρος της Βουλής, Αθανάσιος Μπούρας «από το υπουργείο Δικαιοσύνης διαβιβάστηκε στη Βουλή, σύμφωνα με τον Νόμο περί ευθύνης Υπουργών, ποινική δικογραφία που αφορά τον πρώην υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον πρώην υφυπουργό Μιχάλη Παπαδόπουλο».

Αναφορικά με τη δικογραφία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας κατά την ενημέρωση των πολοτικών συντακτών, δήλωσε σχετικά ότι «είναι μια τυπική διαδικασία για κάθε φορά που υπάρχει πολιτικό πρόσωπο σε μήνυση και έτσι έφτασε στη Βουλή, με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών».

Και κατέληξε: «Έχει τη δυνατότητα η αντιπολίτευση να μαζέψει υπογραφές και να πράξει όσα προβλέπει ο νόμος. Δεν μιλάμε για δικαστική κρίση αλλά για μια μήνυση που αναφέρεται σε πολιτικά πρόσωπα».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις