Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Θάνος Πλεύρης: Προβληματισμός για την αύξηση των κρουσμάτων – Ίσως επανεξετάσουμε το πρωτόκολλο για τα σχολεία

Ανησυχία εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης για την άνοδο των κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφεται και πάλι στη χώρα μας.

Ο Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ανφέρθηκε στο ότι μετά από περίπου 3,5 εβδομάδες που τα επιδημιολογικά δεδομένα παρουσίαζαν πτωτικές τάσεις, τις τελευταίες 3 ημέρες εμφανίζουν και πάλι ανοδική πορεία.

Μάλιστα στην Αττική εντοπίζονται περίπου 90% περισσότερα κρούσματα από την αντίστοιχη ημέρα της περασμένης εβδομάδας.

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως αυτό μπορεί να οφείλεται σε δυο λόγους. Είτε στο ότι η μετάλλαξη Όμικρον είναι ήδη εδώ και κρύβεται πίσω από την Δέλτα, με συνέπεια να υπάρχει μεγαλύτερη μεταδοτικότητα, είτε τα κρούσματα αυξάνονται λόγω του συγχρωτισμού που παρατηρείται λόγω των εορτών.

«Δύο δέσμες μέτρων»

Ο κ. Πλεύρης είπε αυτό που έχει κάνει ήδη γνωστό, ότι δηλαδή τα νέα περιοριστικά μέτρα θα είναι σε δυο δέσμες. Η πρώτη δέσμη έχει τα μέτρα που ανακοινώθηκαν ήδη σήμερα το πρωί και η δεύτερη μέτρα που θα αφορούν κυρίως τη διασκέδαση, την τηλεργασία και τη ψυχαγωγία και τα οποία θα ισχύσουν από τις αρχές του νέου έτους.

Ανέφερε πως επόμενη Δευτέρα θα συνεδριάσει και πάλι η επιτροπή των ειδικών και θα αξιολογήσει τα αποτελέσματα αυτών των ημερών σε συνάρτηση με τους επιδημιολογικούς δείκτες για να δούμε αν χρειάζεται ένα ακόμη πιο αυστηρό πλαίσιο.

«Αν χρειαστεί θα δούμε ξανά το πρωτόκολλο για τα σχολεία»

Σχετικά με τα σχολεία, ο Θάνος Πλεύρης επανέλαβε πως η βούληση της Κυβέρνησης είναι να ανοίξουν κανονικά μετά τις γιορτές με το ισχύον πλαίσιο λειτουργίας. Αν βέβαια χρειαστεί μπορούμε να δούμε και τα υγειονομικά πρωτόκολλα λειτουργίας, συμπλήρωσε ο κ. Πλεύρης.

Κλείνοντας προειδοποίησε πως οι επόμενες ημέρες είναι πολύ σημαντικές και όσοι έλεγχοι έγιναν όλο το χρόνο, άλλο τόσοι θα γίνουν μέσα στις δέκα ημέρες που ακολουθούν.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις