Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Θάνος Πλεύρης στο Κέντρο Ημέρας Αστέγων: 260 άνθρωποι βρήκαν καταφύγιο από την κακοκαιρία Μπάμπαρα

Θάνος Πλεύρης στο Κέντρο Ημέρας Αστέγων: 260 άνθρωποι βρήκαν καταφύγιο από την κακοκαιρία Μπάμπαρα

Συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ Θανάση Θεοχάρη, ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων-Υπνωτήριο του ΟΚΑΝΑ στο κέντρο της Αθήνας, όπου συνομίλησε με τους ωφελούμενους που φιλοξενούνται στη δομή.

Όπως είπε ο Θάνος Πλεύρης, το Υπουργείο Υγείας βρίσκεται δίπλα στους ανθρώπους αυτούς, σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Να σημειωθεί πώς από την Κυριακή 5/2/23 μέχρι σήμερα, επισκέφτηκαν το Κέντρο Ημέρας της Αθήνας και προστατεύτηκαν από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες 210 άτομα, ενώ στο Υπνωτήριο κοιμήθηκαν 52 άτομα. Μεταφέρθηκαν σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ άστεγοι και εξαρτημένα άτομα από διάφορα σημεία της Αθήνας μέχρι και αργά τη νύχτα.

Σε 24ωρη λειτουργία τα Κέντρα Ημέρας του ΟΚΑΝΑ

Ο κ. Πλεύρης συζήτησε με τους εργαζόμενους πως ήταν οι συνθήκες κατά τη διάρκεια της νύχτας και τι προβλήματα αντιμετώπισαν. Ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ κ. Θεοχάρης ενημέρωσε τον Υπουργό Υγείας πως όλες οι δομές φιλοξενίας και κέντρα ημέρας του ΟΚΑΝΑ είναι σε επιφυλακή και λειτουργούν 24 ώρες, στο κέντρο της Αθήνας, στη Δυτική Αττική και στη Θεσσαλονίκη, για να φροντίσουν άστεγους και εξαρτημένους πολίτες.

Για τις επόμενες ημέρες των δύσκολων καιρικών συνθηκών, κινητά συνεργεία του ΕΟΔΥ θα συνεχίσουν να παρέχουν τη δυνατότητα μεταφοράς των ατόμων που κάνουν χρήση ουσιών και διαβιούν στους δρόμους της Αθήνας και της Δυτικής Αττικής, στο Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων-Υπνωτήριο του ΟΚΑΝΑ στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στο Κέντρο Ημέρας- Υπηρεσίες Βραχείας Φιλοξενίας του ΟΚΑΝΑ στο Ίλιον, αντίστοιχα.

Στη δομή παρασχέθηκαν η απαραίτητη ιατρονοσηλευτική φροντίδα και υποστήριξη, σίτιση, ιματισμός, φροντίδα υγιεινής και φιλοξενία.

Ρεπορτάζ: Γιάννα Σουλάκη

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις