Πολιτική

Θέμα εκκλησιαστικής περιουσίας και μισθών των ιερέων βάζει η ΔΗΜΑΡ

- “Όχι στις περικοπές δώρων σε μισθούς και συντάξεις” επιμένει η πλευρά Κουβέλη
- Ναι, σε περικοπές σε Υγεία και Άμυνα
- Μέχρι τη ΔΕΘ οι οριστικές αποφάσεις για τα μέτρα

Επιμένει η πλευρά της ΔΗΜΑΡ να λέει ότι δεν έχουν κλείσει τα μέτρα. Αντί τεχνικών θεμάτων όπως υποστηρίζει ο υπουργός Οικονομικών η ΔΗΜΑΡ επιμένει ότι το πακέτο μέτρων είναι ακόμη υπό διαμόρφωση και υπό συζήτηση.

Όπως είπε μάλιστα ο εκπρόσωπος του κόμματος “Ακόμα δεν υπάρχει κάποια τελική συμφωνία. Είμαστε σε μια διαδικασία η οποία είναι σε εξέλιξη κι εκτιμώ ότι στο τέλος της άλλης εβδομάδας μπορεί αυτή να έχει ολοκληρωθεί”

Όλα παίζονται ως τη ΔΕΘ λοιπόν, ωστόσο μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Βήμα” ο κ. Α. Παπαδόπουλος ξεκαθάρισε πως το κόμμα του έχει καταθέσει τις διαφωνίες της σχετικά με “την κατάργηση των δώρων για τους συνταξιούχους του δημοσίου, αλλά και για το ζήτημα της περαιτέρω περικοπής στις συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων”.

Για να τονίσει μάλιστα ότι τίποτα δεν έχει κλείσει ακόμη σε κρίσιμα ζητήματα σημείωσε πως υπάρχει συνεχής ανταλλαγή σημειωμάτων με τον κ. Στουρνάρα και πως η ΔΗΜΑΡ δίνει έμφαση “στο τι μπορεί να γίνει με τη σπατάλη, με τον περιορισμό της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, και, βεβαίως, με τα εξοπλιστικά προγράμματα”.

Η ΔΗΜΑΡ ωστόσο φαίνεται να ρίχνει νέα χαρτιά στο τραπέζι και αυτά δεν είναι άλλα απ’ την εκκλησιαστική περιουσία και το θέμα της μισθοδοσίας των ιερέων.
“Νομίζω ότι πρέπει να δούμε και τα θέματα που σχετίζονται και με την εκκλησιαστική περιουσία και με τα μισθολογικά των κληρικών. Σίγουρα και σε αυτή τη φάση, πολύ περισσότερο σε αυτή τη φάση, δεν μπορεί και ο χώρος αυτός να είναι έξω από τις περικοπές. Πρέπει να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια ώστε να μην υπάρξει κανένα ζήτημα με το 13ο και το 14ο μισθό”, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ.

Διαβάστε επίσης:
Τέλος τα δώρα για μισθωτούς και συνταξιούχους στο Δημόσιο – Ακολουθεί ο ιδιωτικός τομέας

Σαμαράς: Αυτό το πακέτο πονάει αλλά είναι το τελευταίο – Αντίπαλός μας το λόμπι της δραχμής
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σφοδρά πυρά της αντιπολίτευσης για το διάγγελμα Μητσοτάκη: «Άλλο να υπηρετείς τον λαό, και άλλο να συντηρείς τη διαφθορά»
ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΝΙΚΗ απορρίπτουν ως επικοινωνιακή διαχείριση τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, με αιχμή το ασυμβίβαστο υπουργού και βουλευτή
Φάμελλος, Ανδρουλάκης και Κουτσούμπας
Νίκος Ανδρουλάκης: «Ο κ. Μητσοτάκης είναι το βαθύ κράτος του ρουσφετιού, της διαφθοράς και της ατιμωρησίας – Εκλογές τώρα»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καλεί τον πρωθυπουργό να αφήσει τα πρόχειρα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και σημειώνει ότι η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή και νέο άνεμο
Νίκος Ανδρουλάκης 8
Πρόταση για ασυμβίβαστο υπουργού και βουλευτή: Τι ισχύει στην Κύπρο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες
«Θα εισηγηθώ προς συζήτηση στον δημόσιο διάλογο το ασυμβίβαστο Υπουργού και Βουλευτή, με αντικατάσταση του Υπουργού στη Βουλή από τον πρώτο επιλαχόντα για όσο συμμετέχει στο Υπουργικό Συμβούλιο, και με ταυτόχρονη αναβάθμιση του ρόλου του Βουλευτή», δήλωσε ο πρωθυπουργός
υπουργικό συμβούλιο 6