Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου: “Δεν είμαι ομοφοβική”!

Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου
Φωτογραφία Αρχείου: Intime

Η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου δηλώνει πως δεν είναι ομοφοβική, με αφορμή τα “πυρά” που έχει δεχθεί μετά την… αλήστου μνήμης αντιπαράθεσή της με τον Γεράσιμο Γιακουμάτο.

Θύμα διαστρεμμένης πραγματικότητας από ΜΜΕ δηλώνει ότι έχει πέσει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, υποστηρίζοντας πως κάποιοι την παρουσιάζουν ως ομοφοβική.

Η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου και οι “εξηγήσεις”

Την δήλωση αυτή έκανε με την ευκαιρία της Παγκόσμιας ημέρας κατά του ρατσισμού, θέλοντας όπως σημειώνει να δώσει «μερικές εξηγήσεις σε μια παρερμηνεία μιας αναφοράς μου κατά τη συζήτηση σε τηλεοπτική εκπομπή με τον βουλευτή της ΝΔ Γεράσιμο Γιακουμάτο όπου δημιουργήθηκε μια λανθασμένη εντύπωση προς το πρόσωπό μου φθάνοντας στο σημείο να παρουσιασθώ σε κάποιες εκπομπές από δημοσιογράφους ως ομοφοβική».

Η κυρία Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου για την αποκατάσταση της αλήθεια σημειώνει ότι «κάτι τέτοιο δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Ως προοδευτικός άνθρωπος, πολίτης και πολιτικός σέβομαι και στηρίζω την έκφραση της σεξουαλικής ταυτότητας κάθε ατόμου ως ιδιαίτερη εκδήλωση της προσωπικότητάς του. Όραμά μου ως πολιτικός είναι μια κοινωνία ανοικτή, χωρίς ταμπού και αυτό καταδεικνύει η όλη βουλευτική πορεία μου ως σήμερα. Ήμουν από τους Βουλευτές που ψήφισαν τους νόμους για την ταυτότητα του φύλου και το σύμφωνο συμβίωσης.

Έχω συμμετάσχει με τοποθέτησή μου στις 17/2/2016 στο Συνέδριο της ΜΚΟ «Οικογένειες Ουράνιο Τόξο» με επίκεντρο το θέμα της ΛΟΑΤΚΙ γονεικότητας. Έχω συναντηθεί με την Colour Youth στις 7/7/2016 όπου έγινε η παρουσίαση των επίσημων θέσεων και προτάσεών τους για την αντιμετώπιση της ομοφοβικής/τρανσφοβικής/αμφιφοβικής βίας και για την άρση των πάσης φύσεων διακρίσεων και αποκλεισμών κατά των ΛΟΑΤΚΙ + ανθρώπων στην Ελλάδα και έχω συμμετάσχει σε τρία Συνέδριά τους. Επίσης συμμετείχα με τοποθέτηση στις 25/5/2017 στην ημερίδα «Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΣΕΞ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» που οργανώθηκε στο ΕΒΕΑ με πρωτοβουλία του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδας και του AIDS Healthcare Foundation Europe».

Φωτογραφίες αρχείου: Intime

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις