Πέμπτη, 2 Μαΐ
22oC Αθήνα

Θεοδωράκης: Ψηφίζουμε γιατί δεν υπάρχει εναλλακτική

Θεοδωράκης: Ψηφίζουμε γιατί δεν υπάρχει εναλλακτική

Με σφοδρότατη επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και καυγά με τον Νίκο Βούτση “κύλησε” η ομιλία του προέδρου του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη. “Θα ψηφίσουμε το Μνημόνιο. Δεν σας εμπιστευόμαστε άλλα δεν έχουμε εναλλακτική λύση”, είπε.

“Η χώρα παραμένει με το ένα πόδι έκτος Ευρώπης και η Βουλή αποσυντίθεται. Βουλευτές που εκλέχθηκαν για να σκίσουν τα μνημόνια τα ψηφίζουν, βουλευτές που εκλέχθηκαν για να ασκήσουν αντιπολίτευση, συμπολιτεύονται. Ίσως είναι ώρα να μιλήσουμε για το ψέμα στην πολιτική. Το ψέμα καταστρέφει δεκαετίες την χώρα” ξεκίνησε την ομιλία του ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο χαρακτήρισε πολιτικάντη! “Είστε πολιτικάντηδες που χρησιμοποιήσατε το ψέμα για να βρεθείτε καβάλα στην εξουσία”.

“Πέντε χρόνια εσείς και τα φερέφωνα σας αποκαλούσατε γερμανοτσολιάδες και προσκυνημένος όσους δεν συμφωνούσαν μαζί σας. Μετά η μαντάμ Μερκελ έγινε καγκελάριος Μέρκελ και ο Ολαντρέου έγινε ο φίλος σας ο Όλαντ. (…) Τώρα ήρθε ο λογαριασμός για τα ψεματά σας. Ένα μεγάλο μέρος του λογαριασμού οφείλεται στα ψέματά σας. Μας χλεύαζαν οι σουπερ αριστεροί και οι ακροδεξιοί παραστάτες τους όταν λέγαμε όχι παιχνίδια με το ευρώ”.

“Πολιτικές υποσχέσεις, κομματικές υποσχέσεις, προεκλογικές υποσχέσεις. Αλλά όπως και να τα πεις είναι τα ψέματα της πολιτικής. Το λεφτά υπάρχουν του Γιώργου Παπανδρέου και ο Σαμαράς που από τα Ζάππεια ξόρκιζε τα μνημόνια. Και μετά τα δικά σας ψέματα: Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, 13η σύνταξη κλπ” ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης και συμπλήρωσε ότι «πρέπει, επιτέλους, να μιλήσουμε για αλήθειες».

Η Ελλάδα δεν θα βγει από την κρίση αν δεν αρχίσει να παράγει και αν η παιδεία της δεν φύγει μπροστά, επισήμανε ο κ. Θεοδωράκης. “Για μας η Ελλάδα έχει ανάγκη από κυβερνήσεις συνεργασίας” αλλά, όπως εξήγησε, με αλλαγή του εκλογικού νόμου και με δραστική μείωση του μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα (ας έχει, είπε, 20, 30 έδρες αλλά όχι το 1/6 της Βουλής).

Επίσης σημείωσε πως “χρειάζεται να μειώσουμε τους υπαλλήλους στα κόμματα, να συγκρουστούμε με συντεχνίες, να φτιάξουμε ένα μικρότερο και πιο αποτελεσματικό κράτος, δίκαιο και σταθερό φορολογικό σύστημα, παραγωγή και εξαγωγές”.

Εξάλλου, ο κ. Θεοδωράκης άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό για την επιλογή του να προταθεί για πρόεδρος της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Όπως σημείωσε «η επιλογή της είναι η αδυναμία σας να επιλέξετε τους καλύτερους και η παραμονή της είναι απόδειξη ατολμίας».

Τα “αίματα” άναψαν όταν ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε στην μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης κατηγορώντας την για την κατάσταση με τους πρόσφυγες στα νησιά που όπως είπε δημιουργήθηκε εξαιτίας “του δικού σας καλέσματος”. Ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης αντέδρασε έντονα (ενώ ο πρωθυπουργός γελούσε) με τον Σταύρο Θεοδωράκη να λέει: “Αν θέλετε κύριε Βούτση μπορώ να σας κάνω φροντιστήριο για το τι έφταιξε”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε