Πολιτική

Θεοδωρικάκος: Αναγκαία η συναίνεση σε εθνικά θέματα και δημοκρατικά δικαιώματα

Η ψήφιση του νομοσχεδίου για την ψήφο των αποδήμων αποδεικνύει την ανάγκη συναινέσεων όχι μόνο σε εθνικά ζητήματα αλλά και σε αυτονόητα δημοκρατικά δικαιώματα τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Αυτό που πετύχαμε, συμβολίζει την ανάγκη συναινέσεων σε θέματα που αφορούν εθνικά ζητήματα και αυτονόητα δημοκρατικά δικαιώματα. Τότε τη συναίνεση την επιδιώκουμε και την πετυχαίνουμε και είναι σπουδαίο που το καταφέρνουμε», τόνισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, αναφερόμενος στην έγκριση από τη Βουλή με πλειοψηφία 288 ψήφων του νομοσχέδιου, που προβλέπει διευκολύνσεις για την ψήφο των αποδήμων.

Ο κ. Θεοδωρικάκος χαρακτήρισε τη διαδικασία των διαβουλεύσεων με τα κόμματα, «πολύ επίπονη προσπάθεια», που όπως είπε, «κράτησε τουλάχιστον 100 ημέρες». Πρόσθεσε, ακόμη, ότι προσωπικά ο ίδιος αλλά και η ΝΔ, επιθυμούσαν «να έχουν το δικαίωμα να ψηφίζουν όλοι οι Έλληνες πάνω στη γη», αλλά εάν δεν προχωρούσε με συναίνεση η διαδικασία κανένας δεν θα ψήφιζε και θα είχαμε τέσσερα ακόμη χρόνια χαμένα.

«Μου λένε: Το ποτήρι είναι μισογεμάτο ή μισοάδειο; Απαντώ, ότι έχει νερό μέσα. Αν δεν το ψηφίζαμε δεν θα είχε ούτε μια σταγόνα» επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Ανακριβή τα δημοσιεύματα για ακύρωση του διορισμού της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ ως πρέσβειρας στην Ελλάδα» λέει το State Department
«Προσβλέπουμε στην Κίμπερλι Γκίλφοϊλ για την προώθηση της ατζέντας ''Πρώτα η Αμερική'' στην εξωτερική πολιτική υπό την ιδιότητά της ως πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ελλάδα»
H Κίμπερλι Γκίλφοϊλ
Παύλος Μαρινάκης για ΕΡΤ: Αυξήσεις, σύγχρονη οργάνωση, επιβράβευση και αξιοποίηση στελεχών
Προβλέπεται, μεταξύ άλλων, βελτίωση της εισπραξιμότητας του ανταποδοτικού τέλους με κυριότερη τον έλεγχο από ορκωτούς ελεγκτές, των καταστάσεων που παραδίδουν οι πάροχοι ενέργειας
Παύλος Μαρινάκης 1
Γεραπετρίτης για τουρκολιβυκό μνημόνιο: Δεν υπάρχει περίπτωση υπαναχώρησης της Chevron – Διατηρούμε διαύλους και σε Τρίπολη και σε Βεγγάζη
Για το θέμα της Μονής της Αγίας Αικατερίνης του Σινά, ο Υπουργός Εξωτερικών εκτίμησε ότι «θα υπάρξει σύντομα παρέμβαση της Αιγύπτου στην κατεύθυνση που επιθυμεί η Ελλάδα»
Ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης 1