Πολιτική

Θεοδωρικάκος: Επιτάχυνση διαδικασιών για προσλήψεις στους δήμους

Επιτάχυνση διαδικασιών για προσλήψεις στους δήμους και ρυθμίσεις που θα διευκολύνουν τη λειτουργία τους αυτή την κρίσιμη περίοδο, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο κ. Θεοδωρικάκος σε τηλεδιάσκεψη που είχε με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΕΔΕ και τους επικεφαλής των παρατάξεων τόνισε πως «η Αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να αναδειχθεί πυλώνας αλληλεγγύης και διασφάλισης της κοινωνικής συνοχής, καθώς και πυλώνας ανάπτυξης για την επόμενη μέρα της κρίσης».

Παράλληλα ο κ. Θεοδωρικάκος, ο οποίος άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι λόγω της κρίσης της πανδημίας, καθώς και τα αιτήματα και τις προτάσεις της ΚΕΔΕ.

Οι ρυθμίσεις – πρωτοβουλίες του υπουργείου Εσωτερικών είναι οι εξής:

– Διευκολύνεται η επιστροφή της προκαταβολής που θα λάβουν οι δήμοι από τους ΚΑΠ, λόγω αδυναμίας είσπραξης ανταποδοτικών τελών μέσω της ΔΕΗ, σε 18 έως 72 δόσεις.

– Βρίσκεται σε συνεννόηση με τον πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων ώστε να «παγώσουν» κατ’ αρχήν για ένα τρίμηνο οι δόσεις των δανείων των δήμων.

– Στο τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθεί το νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα για την Αυτοδιοίκηση, στη θέση του «Φιλόδημος Ι».

Έχει ζητήσει από το ΑΣΕΠ να επιταχύνει τις διαδικασίες ώστε μέσα στον Απρίλιο να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την κάλυψη των περίπου 3.000 θέσεων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Παράλληλα ζήτησε από την ΚΕΔΕ να πιέσει τους δήμους που δεν έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία πληρωμής των εργαζομένων του προγράμματος, να το πράξουν το συντομότερο.

Σε συνεργασία με τον υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση προωθείται η ολοκλήρωση, το συντομότερο δυνατόν, των διαδικασιών για την πρόσληψη των 36.000 εργαζομένων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας των υπουργείων Εσωτερικών και Εργασίας, ώστε να συμβάλλουν κι αυτοί στην λειτουργία της αυτοδιοίκησης αυτήν την κρίσιμη περίοδο.

Ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι η Ελλάδα βιώνει τη δυσκολότερη περίοδο μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και ότι πρωταγωνιστικό ρόλο στην αντιμετώπισή της μπορεί να διαδραματίσει η αυτοδιοίκηση. «Η Ελλάδα μπορεί να αντιμετωπίσει αυτή την κρίση μόνο μέσα από το πλεόνασμα ανθρωπιάς, αλληλεγγύης, ενότητας και εθελοντισμού που υπάρχει ως ισχυρό ρεύμα μέσα στον ελληνικό λαό και το οποίο θέλουμε να το αξιοποιήσουμε στο σύνολο των δράσεων που αναπτύσσουμε», είπε χαρακτηριστικά, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις δράσεις solidaritycity και solidarityanimal που αναπτύσσει το υπουργείο Εσωτερικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η ΝΔ έχει την αρχή να γίνονται δεκτά τα αιτήματα άρσης ασυλίας – Δείτε live την ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο
Στο επίκεντρο η 2η δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, με το ενδιαφέρον να στρέφεται και στις οικονομικές πιέσεις από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, αλλά και στις εξελίξεις από τη δίκη για τα Τέμπη
Παύλος Μαρινάκης
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ακόμα και σήμερα στη Βουλή η δικογραφία για τους 11 βουλευτές της ΝΔ – Κατηγορούνται για ηθική αυτουργία σε απιστία
Στην τεράστια δικογραφία περιλαμβάνονται κατά πληροφορίες απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που ακούγονται τα πολιτικά πρόσωπα να ζητούν εξυπηρετήσεις και ρουσφέτια για συγκεκριμένους παραγωγούς
Βουλή
Ένωση Δικαστών κατά Νίκου Κωνσταντόπουλου: «Παραλήρημα και χυδαίες συκοφαντίες ενός πρώην πολιτικού αρχηγού»
«Η "Αγία Οικογένεια" είχε συνηθίσει με ακατάσχετο υβρεολόγιο, να μένει ασύδοτη» συνεχίζει στην ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων
O Νίκος Κωνσταντόπουλος 23
«Η ελληνική πυροβολαρχία Patriot στη Σαουδική Αραβία θα βραβευτεί για την κατάρριψη ιρανικών πυραύλων» είπε ο Νίκος Δένδιας
Ο Πρίγκηπας Χαλίντ μπιν Σαλμάν εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς την Ελληνική Κυβέρνηση για την παρουσία της Ελληνικής Δύναμης Σαουδικής Αραβίας
Ο Νίκος Δένδιας