Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Θεοδωρικάκος: Έργα και στον τελευταίο Δήμο της χώρας ο στόχος της κυβέρνησης

Θεοδωρικάκος: Έργα και στον τελευταίο Δήμο της χώρας ο στόχος της κυβέρνησης
photo intime

Έργα και ανάπτυξη σε ολόκληρη την Ελλάδα, για όλους τους πολίτες, έργα και στον τελευταίο Δήμο της χώρας, είναι ο στόχος της κυβέρνησης με την υλοποίηση του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», τόνισε ο υπουργός Έσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο κ. Θεοδωρικάκος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, με αφορμή τη χθεσινή εκδήλωση για το πρόγραμμα, παρουσία του πρωθυπουργού τόνισε πως “δεν νοιαζόμαστε μόνο για τους μεγάλους Δήμους που είναι προετοιμασμένοι με μελέτες, δίνουμε ένα ποσό 100 εκατ. ευρώ το οποίο θα φθάσει και στον τελευταίο δήμο της χώρας για να προετοιμαστεί με μελέτες», θυμίζοντας ότι σε προηγούμενα προγράμματα πολλοί δήμοι έμεναν εκτός λόγω αδυναμίας να συντάξουν μελέτες.

Αναφερόμενος στα έργα που προβλέπονται στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» έδωσε έμφαση στα έργα υποδομής για ύδρευση και αποχέτευση που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και την υγεία και ασφάλεια των πολιτών και το περιβάλλον (π.χ. αντικατάσταση πεπαλαιωμένων δικτύων ύδρευσης από αμίαντο, βιολογικοί καθαρισμοί, ανακύκλωση στην πηγή).

Αναφορικά με το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι και τις δηλώσεις του κ. Σκουρλέτη ότι άφησαν στην κυβέρνηση της ΝΔ χρήματα, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι είχαν εντάξει έργα 1,2 δισ. με διασφαλισμένα χρήματα 134 εκατ. ευρώ και είπε ότι «άφησαν ψεύτικες υποσχέσεις όπως ψεύτικη ήταν όλη η πολιτική τους την τετραετία». Και τόνισε ότι το σύνολο των έργων που είχαν εντάξει στο προηγούμενο πρόγραμμα αλλά δεν είχαν διασφαλίσει πόρους εντάσσονται στο «Αντώνης Τρίτσης» με διασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να παρηγορήσει τον εαυτό του. Δεν έχει βρει τα πατήματά του ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αναγνωρίζω ότι επιχειρεί να κάνει στρατηγική αναδιάρθρωση στην εικόνα του, αλλά βλέπω ότι πολύ σοβαρά εμπόδια στο κόμμα του και ανθρώπους οι οποίοι τον καθηλώνουν στην εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα κόμμα του 3%. Εάν δεν απαλλαγεί από αυτούς ο κ. Τσίπρας δεν πρόκειται να καταφέρει τίποτα ιδιαίτερο», κατέληξε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις