Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Θεοδωρικάκος: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει πρότυπο ανακύκλωσης στην Ευρώπη

Θεοδωρικάκος: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει πρότυπο ανακύκλωσης στην Ευρώπη
photo intime

Τη βεβαιότητα πως η Ελλάδα από ουραγός, μπορεί να εξελιχθεί σε πρότυπο ανακύκλωσης στην Ευρώπη εξέφρασε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός Εξωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος έδωσε το παρών στα εγκαίνια Πολυχώρου Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στο Ναύπλιο, στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος «Νέα Γενιά Ανακύκλωσης», στο οποίο μετέχουν επίσης οι δήμοι Καλλιθέας, Νέας Σμύρνης, Ιωαννιτών και Άνδρου.

«Η πατρίδα μας στην ανακύκλωση, δυστυχώς μέχρι τώρα, βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της Ευρώπης. Η φιλοδοξία μας είναι να περάσουμε στις πρώτες θέσεις. Και αυτοί που θα πρωταγωνιστήσουν και θα οδηγήσουν την Ελλάδα μπροστά, είσαστε εσείς», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους μικρούς μαθητές.

Ο Πολυχώρος βρίσκεται στο λιμάνι της πόλης (νέος σταθμός ΟΣΕ) και είναι ο δεύτερος που εγκαινιάζεται μετά από αυτόν στην Καλλιθέα, επί της Θησέως, στο ύψος του Χαροκόπειου Πανεπιστήμιου.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ στους πέντε δήμους που συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα προγραμματίζεται να τοποθετηθούν συνολικά 45 «σπιτάκια ανταποδοτικής ανακύκλωσης», όπου οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να ανακυκλώνουν πλαστικές, μεταλλικές και γυάλινες συσκευασίες, ενώ αυτόματα λαμβάνουν κουπόνι που εξοφλείται σε συνεργαζόμενα σούπερ μάρκετ. Το αντίτιμο είναι 1 ευρώ ανά 33 συσκευασίες. Τα «σπιτάκια» είναι προσφορά του συστήματος «Ανταποδοτική Ανακύκλωση» και δεν έχουν κοστίσει ούτε ένα ευρώ στο υπουργείο Εσωτερικών και στους δήμους.

«Πιστεύω βαθύτατα ότι το μέλλον του τόπου, ο πολιτισμός και η ζωή μας, μπορούν να γίνουν καλύτεροι αν αυτό το σύστημα πετύχει», επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών.

Τα εγκαίνια τελέστηκαν παρουσία του μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου, του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα και του δημάρχου Ναυπλιέων, Δημήτρη Κωστούρου. Παρόντες ήταν, επίσης, ο βουλευτής Αργολίδος του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Πουλάς, οι δήμαρχοι Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος, Επιδαύρου, Αναστάσιος Χρόνης και Βόρειας Κυνουρίας, Γιώργος Καμπύλης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Οργάνωσης Ανακύκλωσης, Νίκος Χιωτάκης και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα περιβάλλοντος, Γιώργος Κρεμλής.

Ο κ. Νίκας σημείωσε ότι από τα παιδιά θα ξεκινήσει η μεγάλη αλλαγή στη διαχείριση των απορριμμάτων, ενώ αναφερόμενος στην ανάγκη ανακύκλωσης, μίλησε για πλούτο που χάνεται μέχρι σήμερα στις χωματερές και ο οποίος μπορεί να συνεισφέρει στην ανάπτυξη.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις