Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Θεοδωρικάκος: Κανένα ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

Θεοδωρικάκος: Κανένα ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και τόνισε πως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Ο κ. Θεοδωρικάκος μιλώντας στο ΣΚΑΙ αναφερόμενος στον εκλογικό νόμο ανέφερε πως “θα ψηφιστεί την Πέμπτη ή Παρασκευή στη Βουλή είναι αναλογικότερος, δίνει κλιμακωτό μπόνους 20 έως 50 έδρες ανάλογα με το ποσοστό που θα πάρει το 1ο κόμμα και διευκολύνει και την κυβερνησιμότητα”.

Επίσης ξεκαθάρισε πως “δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο για πρόωρες εκλογές, οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας έχουμε έργο μπροστά μας».

Ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε επίσης πέτυχε η συναίνεση για την ψήφο των Ελλήνων του Εξωτερικού, όπως το ίδιο έχε συμβεί και με την εκλογή του κ. Τασούλα στην προεδρία της Βουλής, αλλά και με την υπερκομματική πρόταση για την κ. Σακελλαροπούλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Αναφορικά με την οικονομία ανέφερε ότι «μέλημα της κυβέρνησης είναι να ενισχύσει με όλες τις δυνάμεις τη μεσαία τάξη, να την απαλλάξει από τα βάρη που σήκωσε τα προηγούμενα χρόνια που σε μεγάλο βαθμό τη διέλυσαν». Στο πλαίσιο αυτό τόνισε στο ΣΚΑΙ πως εντός του έτους μειώνεται κατά 8% περαιτέρω ο ΕΝΦΙΑ, ενώ φέτος ο κ. Σταϊκούρας θα δει σε ποιο βαθμό θα μειωθεί η εισφορά αλληλεγγύης με στόχο την κατάργηση της το 2021.

Τέλος για τη Λιβύη ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι η επίσκεψη του στρατάρχη Χάφταρ στη χώρα μας έδειξε με το καλύτερο τρόπο την ακυρότητα του παράνομου μνημονίου με την Τουρκία ενώ έθεσε άπαντες στην Ευρώπη προ των ευθυνών τους.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις