Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Θεοδωρικάκος: Μειωμένο ωράριο και άδεια ειδικού σκοπού για τους γονείς που εργάζονται στο Δημόσιο

Θεοδωρικάκος: Μειωμένο ωράριο και άδεια ειδικού σκοπού για τους γονείς που εργάζονται στο Δημόσιο
Φωτογραφία αρχείου

Τα προβλήματα που θα προέκυπταν από τη μη λειτουργία των ολοήμερων σχολείων έχουν προβλεφθεί, όπως τόνισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος. 

Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3, ανέφερε πως έχει ληφθεί ειδική μέριμνα για τους γονείς που εργάζονται στο δημόσιο τομέα, να μπορούν να έχουν μειωμένο ωράριο για να παίρνουν τα παιδιά τους από το σχολείο.

Τις ημέρες που τα παιδιά θα βρίσκονται στο σπίτι, εφ’ όσον με απόφαση του σχολείου θα γίνονται εκ περιτροπής μαθήματα, ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι συνεχίζεται η άδεια ειδικού σκοπού και κάθε τέσσερις ημέρες ειδικής άδειας, οι υπάλληλοι θα χρεώνονται μία κανονική. Ο υπουργός Εσωτερικών, εξήγησε ότι τόσο το μειωμένο ωράριο, όσο και η άδεια ειδικού σκοπού θα ισχύσουν μέχρι τέλος Ιουνίου, όσο δηλαδή διαρκεί η σχολική χρονιά.

Ερωτηθείς, σχετικά με τις άδειες ειδικού σκοπού για τον ιδιωτικό τομέα, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι οι σχετικές ανακοινώσεις γίνονται από το υπουργείο Εργασίας.

Υπογράφεται η ΚΥΑ για Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας

Ο υπουργός Εσωτερικών, ανέφερε ότι εντός της ημέρας θα συναντηθεί με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, για να υπογράψουν την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας για 36.500 άνεργους.

Εξήγησε ότι μέσα στον Ιούνιο τα προγράμματα θα αξιολογηθούν από τον ΟΑΕΔ και στο τέλος του ίδιου μήνα, όσοι επιλεγούν θα βρεθούν στις θέσεις τους. Το υπουργείο Εσωτερικών θα συμβάλει στην κατανομή του προσωπικού στην αυτοδιοίκηση. 

Για τους εξωτερικούς χώρους στα καταστήματα εστίασης

Σχετικά με τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται σε ορισμένους δήμους σχετικά με το διπλασιασμό του εξωτερικού χώρου που διατίθεται στα καταστήματα εστίασης ή τη μείωση κατά 50% των δημοτικών τελών, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και του ζήτησε να υλοποιηθεί η ρύθμιση. Σημείωσε ωστόσο ότι το υπουργείο του εποπτεύει τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά παραμένει ανεξάρτητος θεσμός.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις