Πολιτική

Θεοδωρικάκος: Οι «έξυπνες» πόλεις κεντρική προτεραιότητα του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι «έξυπνοι» δήμοι, που διασφαλίζουν ψηφιακές παροχές στους πολίτες, αποτελούν κεντρική προτεραιότητα του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο κ. Θεοδωρικάκος είχε τηλεδιάσκεψη με τον δήμαρχο Περιστερίου, Ανδρέα Παχατουρίδη και τον αντιδήμαρχο Ψηφιακής Πολιτικής και Καινοτομίας, Γιώργο Τσίνα, σχετικά με την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του δήμου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι μέσω του νέου χρηματοδοτικού προγράμματος οι δήμοι που έχουν ξεκινήσει την ψηφιοποίησή τους θα μπορέσουν να κινηθούν ακόμα πιο γρήγορα και να ολοκληρώσουν το πακέτο ψηφιακών παροχών προς τους δημότες τους, ενώ και εκείνοι που έχουν καθυστερήσει θα έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στο πρόγραμμα και να αξιοποιήσουν τις χρηματοδοτικές δυνατότητες που προσφέρει. Στόχος είναι στο συντομότερο χρονικό διάστημα να παρέχονται ψηφιακά όσο το δυνατόν περισσότερες υπηρεσίες στους πολίτες, ώστε να παταχθεί η γραφειοκρατία αλλά και να εξασφαλισθεί η διαλειτουργικότητα των ηλεκτρονικών συστημάτων στον χώρο του Δημοσίου.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ενημερώθηκε ότι μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, που έχουν πρόσβαση, μέσω του TAXIS, όλοι οι δημότες Περιστερίου, ο δήμος, παρέχει 14 έγγραφα και πρόσβαση σε 7 υπηρεσίες και το 1/3 από τους περίπου 300 εργαζόμενους κάνουν χρήση της τηλεργασίας.

Οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν αιτήματα και να παραλάβουν:

– Πιστοποιητικά από το Δημοτολόγιο.

– Αντίγραφα ληξιαρχικών πράξεων από το Ληξιαρχείο.

– Βεβαιώσεις από το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας.

Επίσης, μπορούν να δηλώνουν αδυναμία εξυπηρέτησης λόγω Covid19 και να αιτούνται παροχή ειδών πρώτης ανάγκης και παροχή φαρμακευτικής περίθαλψης, που παραδίσονται κατ’ οίκον από τις υπηρεσίες του δήμου.

Παράλληλα, σε ένα ευρύτερο πλαίσιο ψηφιοποίησης των υπηρεσιών του δήμου, προσφέρονται υπηρεσίες κοινωνικής μέριμνας για περιστατικά κακοποίησης, ψυχολογική στήριξη, παροχή των Δομών του ΚΕΠ Υγείας, ενημέρωση για τα κοινωνικά επιδόματα και τα δικαιώματά τους, καθώς και ενημέρωση των δράσεων της κοινωνικής υπηρεσίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Άδωνις Γεωργιάδης απαντά σε πολιτευτή του ΠΑΣΟΚ για την αναμονή στο Αττικόν και τα ράντζα - «Αφήνουμε τους λαϊκιστές να εξευτελίζονται»
«Δηλαδή ο κ. πολιτευτής του Πασόκ έχει πέσει έξω μόνον 100%…(για ΠΑΣΟΚ δεν το λες και άσχημα εδώ που τα λέμε)» σχολίασε αιχμηρά ο υπουργός Υγείας
O Άδωνις Γεωργιάδης
Μαρία Καρυστιανού για Αλέξη Τσίπρα: «Δεν μπορώ την κοροϊδία, πήρε στοιχεία της ιδρυτικής μας διακήρυξης και τα παρουσίασε ως δικά του»
«Παρουσίασε ως προτάσεις του στοιχεία που είχε η ιδρυτική μας, χαμηλού επιπέδου το σχόλιο για τα περιστέρια» ανέφερε η πρόεδρος του κόμματος «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»
Η Μαρία Καρυστιανού
5
Αιμίλιος Χειλάκης, Ισιδώρα Ζουγανέλη, Γιώτα Νέγκα, Ιωάννα Παππά ανάμεσα στους 28 καλλιτέχνες που υπέγραψαν για το κόμμα Τσίπρα
Ανάμεσα στις υπογραφές ξεχωρίζουν αυτές του τραγουδιστή και ραδιοφωνικού παραγωγού Κώστα Θωμαΐδη, καθώς και του μαέστρου Μίλτου Λογιάδη - Δείτε όλα τα ονόματα
Πρόσωπα της τέχνης που υπέγραψαν την ιδρυτική διακήρυξη 79
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το επίδομα των 150 ευρώ για κάθε παιδί, η επιδότηση diesel και η αναφορά στις έρευνες για υδρογονάνθρακες
«Η Ελλάδα αντιμετωπίζεται πλέον ως μια χώρα με σοβαρές ενεργειακές προοπτικές. Δεν προδικάζει φυσικά κανένα αποτέλεσμα. Δείχνει όμως ότι το διεθνές ενδιαφέρον όχι μόνο παραμένει ισχυρό, αλλά διευρύνεται»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο 35