Πολιτική

Θεοδωρικάκος: Οι «έξυπνες» πόλεις κεντρική προτεραιότητα του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι «έξυπνοι» δήμοι, που διασφαλίζουν ψηφιακές παροχές στους πολίτες, αποτελούν κεντρική προτεραιότητα του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο κ. Θεοδωρικάκος είχε τηλεδιάσκεψη με τον δήμαρχο Περιστερίου, Ανδρέα Παχατουρίδη και τον αντιδήμαρχο Ψηφιακής Πολιτικής και Καινοτομίας, Γιώργο Τσίνα, σχετικά με την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του δήμου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι μέσω του νέου χρηματοδοτικού προγράμματος οι δήμοι που έχουν ξεκινήσει την ψηφιοποίησή τους θα μπορέσουν να κινηθούν ακόμα πιο γρήγορα και να ολοκληρώσουν το πακέτο ψηφιακών παροχών προς τους δημότες τους, ενώ και εκείνοι που έχουν καθυστερήσει θα έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στο πρόγραμμα και να αξιοποιήσουν τις χρηματοδοτικές δυνατότητες που προσφέρει. Στόχος είναι στο συντομότερο χρονικό διάστημα να παρέχονται ψηφιακά όσο το δυνατόν περισσότερες υπηρεσίες στους πολίτες, ώστε να παταχθεί η γραφειοκρατία αλλά και να εξασφαλισθεί η διαλειτουργικότητα των ηλεκτρονικών συστημάτων στον χώρο του Δημοσίου.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ενημερώθηκε ότι μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, που έχουν πρόσβαση, μέσω του TAXIS, όλοι οι δημότες Περιστερίου, ο δήμος, παρέχει 14 έγγραφα και πρόσβαση σε 7 υπηρεσίες και το 1/3 από τους περίπου 300 εργαζόμενους κάνουν χρήση της τηλεργασίας.

Οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν αιτήματα και να παραλάβουν:

– Πιστοποιητικά από το Δημοτολόγιο.

– Αντίγραφα ληξιαρχικών πράξεων από το Ληξιαρχείο.

– Βεβαιώσεις από το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας.

Επίσης, μπορούν να δηλώνουν αδυναμία εξυπηρέτησης λόγω Covid19 και να αιτούνται παροχή ειδών πρώτης ανάγκης και παροχή φαρμακευτικής περίθαλψης, που παραδίσονται κατ’ οίκον από τις υπηρεσίες του δήμου.

Παράλληλα, σε ένα ευρύτερο πλαίσιο ψηφιοποίησης των υπηρεσιών του δήμου, προσφέρονται υπηρεσίες κοινωνικής μέριμνας για περιστατικά κακοποίησης, ψυχολογική στήριξη, παροχή των Δομών του ΚΕΠ Υγείας, ενημέρωση για τα κοινωνικά επιδόματα και τα δικαιώματά τους, καθώς και ενημέρωση των δράσεων της κοινωνικής υπηρεσίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης στον ΣΕΛΠΕ: «Πρέπει να σεβόμαστε τον πολίτη, δεν είμαστε εκ προοιμίου αναντικατάστατοι» – Πρόκληση και εργαλείο η AI
Ο πρωθυπουργός μίλησε για τις αλλαγές που φέρνει η τεχνητή νοημοσύνη, τον ανταγωνισμό από τις κινεζικές πλατφόρμες και την ανάγκη η ανάπτυξη της οικονομίας να φτάνει στην τσέπη των πολιτών
Κυριάκος Μητσοτάκης
Σκληρή απάντηση ΥΠΕΞ σε Φιντάν για το Αιγαίο: «Η Ελλάδα δικαιούται να διασφαλίζει την άμυνά της - Η Τουρκία διατηρεί το casus belli»
Η Αθήνα απορρίπτει τις αιτιάσεις της Άγκυρας για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών και απαντά στον επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας που χαρακτήρισε τη στρατιωτική παρουσία «απειλή»
Χακάν Φιντάν και Γιώργος Γεραπετρίτης
Δημοσκόπηση Opinion Poll: ΝΔ 31%, ΕΛΑΣ 15,9% – Τρίτο το ΠΑΣΟΚ, η Καρυστιανού μπαίνει Βουλή με 4,8%
Οκτακομματική Βουλή, με 126 έδρες στην «γαλάζια» παράταξη - Στο 16,9% οι αναποφάσιστοι - Πώς αξιολογούνται οι εξαγγελίες Μητσοτάκη, Τσίπρα και Ανδρουλάκη από τη ΔΕΘ - «Αγκάθι» η ακρίβεια
Τσίπρας, Καρυστιανού, Μητσοτάκης, Ανδρουλάκης
53
Οι κινήσεις Κασιδιάρη για τις εκλογές μετά την αποφυλάκιση: Το σενάριο της Ένωσης των Ελλήνων, τι ισχύει για Νίκη και Παλμό
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Χριστίνας Κοραή στο Live News, στο μικροσκόπιο βρίσκονται κόμματα εκτός Βουλής - Τη Δευτέρα αναμένεται να τοποθετηθεί ο ίδιος για τα επόμενα βήματά του
Ηλίας Κασιδιάρης, αποφυλάκιση
5
Νέες «φωτιές» στο ΠΑΣΟΚ για τις συνεργασίες: Μετά το άνοιγμα Πάνα στην ΕΛΑΣ, η Αναστασίου δείχνει ΣΥΡΙΖΑ - Συνάντηση Ανδρουλάκη με βουλευτές
Δεύτερη παρέμβαση μέσα σε δύο ημέρες ανοίγει τη συζήτηση για τις μετεκλογικές συνεργασίες – Η Χαριλάου Τρικούπη είχε χαρακτηρίσει «άστοχες προσωπικές απόψεις» τις δηλώσεις Πάνα
Αναστασίου, Ανδρουλάκης, Πάνας
11