Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Θεόδωρος Γιάνναρος: Μου ξέφυγε το “μαϊμού” αλλά… δεν το εννοούσα έτσι – video

Θεόδωρος Γιάνναρος: Μου ξέφυγε το “μαϊμού” αλλά… δεν το εννοούσα έτσι – video

Εν θερμώ αντίδραση «σε μια ύβρη κατά των Ελλήνων συλλήβδην» χαρακτήρισε ο Θεόδωρος Γιάνναρος τον χαρακτηρισμό «μαϊμού» σε βάρος μετανάστη. Έναν χαρακτηρισμό που ήταν η αφορμή για να διαγραφεί με συνοπτικές διαδικασίες από τη Νέα Δημοκρατία.

«Τρελάθηκα με τον όρο φασίστες, απλά απάντησα στα αγγλικά και στο τέλος έγραψα τη λέξη monkey (σ.σ. μαϊμού), που στα αγγλικά, όποιος ξέρει, δεν σημαίνει εμφάνιση αλλά συμπεριφορά» υποστήριξε ο Θεόδωρος Γιάνναρος μιλώντας την Πέμπτη (05.09.2019) στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1. Ισχυρίστηκε, όμως, ότι η λέξη του… ξέφυγε.

«Μου ξέφυγε και αν το έκανα πάλι, δεν θα το έκανα» είπε ο Θεόδωρος Γιάνναρος.

Υποστήριξε δε ότι η συγκεκριμένη λέξη (monkey) και πάλι στα αγγλικά, την είχε χρησιμοποιήσει για τη Χρυσή Αυγή «όταν ήρθαν στο Ελπίς να μου κάνουν έλεγχο αν έχω μετανάστες».

Μιλώντας για τη διαγραφή του από τη ΝΔ είπε πως «καλά έκανε και είναι κατανοητό» και επανέλαβε ότι ζήτησε συγγνώμη από την παράταξή του και τους φίλους του. «Δεν είχα σκοπό να θίξω κανέναν μετανάστη» είπε και πρόσθεσε πως στο παρελθόν είχε φιλοξενήσει στο σπίτι του μια οικογένεια Σύρων.

«Από μετανάστες ζήτησα συγγνώμη, δεν ξέρω αν πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από κάποιον που με αποκάλεσε φασίστα», συνέχισε ο Θεόδωρος Γιάνναρος και επανέλαβε πως «δε δικαιολογείται η αντίδρασή μου», αφήνοντας πάντως ξανά αιχμές για τον άνθρωπο στον οποίο απευθύνθηκε αποκαλώντας τον «μαϊμού».

Δείτε όσα δήλωσε ο Θεόδωρος Γιάνναρος

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις