Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Θετικά νέα για την απασχόληση και επίθεση στη ΝΔ από την κυβέρνηση

Θετικά νέα για την απασχόληση και επίθεση στη ΝΔ από την κυβέρνηση

Καλά νέα για την απασχόληση και την ανεργία στη χώρα μας …έστειλε η Eurostat και η κυβέρνηση δεν την άφησε να περάσει ανεκμετάλλευτη, επιτιθέμενη στη Νέα Δημοκρατία με δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας αύξηση κατά 1,4% σημείωσε η απασχόληση στην Ελλάδα το τρίτο τρίμηνο του 2016, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015 και κατά 0,2% έναντι του προηγούμενου τριμήνου, όπως καταγράφει η τελευταία έκθεση της Eurostat.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η αύξηση της απασχόλησης στη χώρα μας αποτελεί μία από τις υψηλότερες επιδόσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  καθώς κινείται πάνω από τον μέσο όρο των ευρωπαϊκών χωρών, τόσο στην Ευρωζώνη (1.2%), όσο και στην ΕΕ των 28 (1.1%).

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της  Eurostat, η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου δήλωσε:

«Τα τελευταία στοιχεία της Eurostat διαψεύδουν, για άλλη μια φορά, τη ΝΔ και τον τομεάρχη Εργασίας, κ. Βρούτση, που επιμένουν, με επιλεκτικές αναφορές και αποσπασματικά στοιχεία, να παραποιούν τα δεδομένα για την πορεία της ανεργίας στη χώρα. Πρόσφατα, σε ανακοίνωσή τους, υποστήριξαν ότι “η ισχυρή τάση αποκλιμάκωσης της ανεργίας επιβραδύνθηκε με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης”.

Οι ισχυρισμοί της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης περί απώλειας θέσεων εργασίας τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο, αποτελεί, ως γνωστόν διαχρονικό φαινόμενο, λόγω εποχικότητας. Όπως άλλωστε παρατηρεί και ο ΣΕΒ (ΔΤ 12.12.2016), ο οποίος αποτελεί προνομιακό συνομιλητή της ΝΔ, η απώλεια θέσεων εργασίας ”σχετίζεται με τη λήξη της τουριστικής περιόδου και τον μεγάλο αριθμό των προσλήψεων…τους μήνες πριν από το καλοκαίρι”.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε