Site icon NewsIT

Θόδωρος Ρουσόπουλος: Κανείς δεν μπορεί να μιλά εξ ονόματος του Καραμανλή

09.03.2017 | 12:29
Θόδωρος Ρουσόπουλος: Κανείς δεν μπορεί να μιλά εξ ονόματος του Καραμανλή

Ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του Κώστα Καραμανλή, Θοδωρής Ρουσόπουλος σε μια σπάνια συνέντευξη του δηλώνει οτι τον ενδιαφέρει η πολιτική και έχει ηθική υποχρέωση απο τη στιγμή που ειχε σπιλωθεί το όνομα του και τωρα έχει περίτρανα δικαιωθεί να κινηθεί με τετοιο τροπο για να αποκατασταθεί.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης North 98 έστειλε μήνυμα σε εκείνους που χρησιμοποιούν το όνομα του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή ή που τον κατηγορούν για το φούσκωμα του έλλειματος κλπ.

«Ακούω να λένε διάφοροι οτι στην περίοδο Καραμανλή φούσκωσε το έλλειμμα, το χρέος κλπ αγνοώντας οτι υπήρχαν παρά πολλά απο τα ελλείμματα που αφορούσαν παρελθόντα ετη. Πχ η εθελουσία 1100 δημοσιογράφων στην ΕΡΤ απο το 2000 και έπρεπε να πληρωθούν το 2005 και μετά ηταν αποφασεις που έγιναν απο την κυβέρνηση Σημίτη και χρεώθηκαν στην κυβέρνηση Καραμανλή», είπε ο κ. Ρουσόπουλος.

Και συνέχισε: «Διαβάζω επίσης το τελευταίο διάστημα σε εφημερίδες οτι είμαστε περήφανοι οτι ιδιωτικοποιήθηκε το λιμάνι του Πειραιά με την Cosco, οτι εγινε το Μέγαρο του ιδρύματος Νιάρχου, οτι ιδιωτικοποιήθηκε ο ΟΤΕ, οτι φτιάχτηκε το μουσείο της Ακρόπολης, οτι ιδιωτικοποιήθηκε η Ολυμπιακή. Ολα αυτά εχουν ενα συμπέρασμα κοινό. Όλα αυτά έγιναν την περίοδο 2004 – 2009 του Κώστα Καραμανλή. Αυτοί οι οποίοι τα λένε οτι ολα αυτά τα θετικά έγιναν συνέβησαν, ξεχνούν να αναφέρουν τον Καραμανλή. Δεν μπορω να βλέπω υπουργό της φωτοτυπίας να κουνά σημερα το δάκτυλο».

Ο κ. Ρουσόπουλος ρωτήθηκε και για την κριτική που ασκείται για εκείνη την περίοδο και απο την σημερινή ηγεσια της ΝΔ κατά εναν τρόπο. Και απάντησε τα εξης : «Έχω την εντύπωση οτι υπάρχει μια ελαφρά κριτική και αυτοκριτική που κάνει και ο κ. Μητσοτάκης γιατί και ο ίδιος έχει κάνει την αυτοκριτική για την περίοδο που εκεινος ως υπουργός έκανε τα Α, η δεν έκανε τα Β που θα επρεπε. Ο ιδιος εχει πει κάνοντας αυτοκριτική και για τον εαυτό του αλλα και για την περίοδο οχι μονο του 2004, αλλά και για το 2012 – 2015, ειναι απολύτως εύλογο να κάνει κανείς αυτοκριτική. Είναι όμως διαστρέβλωση της πραγματικότητας να προσπαθήσει να φορτώσει όποιος και να το κανει αυτό, και δεν εξαιρώ κανέναν, να φορτώσει στην περίοδο 2004 – 2009 πράγματα που δεν συνέβησαν αποκρύπτοντας αυτά τα οποία ήταν θετικά για τη χώρα γιατί θα φτάσουμε σύμφωνα με τις προβλέψεις των θεσμών να είμαστε στην κατάσταση του 2008 γυρω στο 2036».

Στο ερώτημα αν θα ασχοληθεί πιο ενεργά με την πολιτική είπε: «Η πολιτική για μένα ειναι μια υπόθεση αρκετά σημαντική οχι απλώς ενδιαφέρουσα. Αποχώρησα κατόπιν αθλίων επιθέσεων οι οποιες αποδείχθησαν περίτρανα οχι μονο στα δικαστήρια ποσο ψευδείς ηταν. Καθε πολίτης οφείλει να ασχολείται με την πολιτική δεν ειναι υποχρεωτικό μονο ως βουλευτής. Θεωρώ οτι υπάρχει και μια ηθική υποχρέωση οταν το όνομα σου εχει σπιλωθεί να κινηθείς με τρόπους ετσι ωστε να αποκαταστήσεις αυτη τη σπίλωση».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version