Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Τι απαντά η Σοφία Νικολάου για τις προμήθειες υλικών την περίοδο του κορονοϊού – Την αποπομπή της ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Σοφία Νικολάου

Με προσφυγή στη Δικαιοσύνη απαντά η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, σε δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, σχετικά με τις προμήθειες της Γραμματείας κατά την περίοδο του κορονοϊού.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento παρουσίαζε το πόρισμα του σχετικού ελέγχου που έκανε το ΣΔΟΕ, μετά από μηνυτήρια αναφορά του Παύλου Πολάκη, το οποίο καταλήγει με την αναφορά πως «Θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι προκύπτει επιπλέον επιβάρυνση του Ελληνικού Δημοσίου κατά το ποσό των 1.937.943,29 ευρώ».

«Οι προμήθειες υγειονομικού υλικού έγιναν με ξεκάθαρους όρους και δεν υπάρχει τίποτε μεμπτό.
Κι επειδή δεν είμαστε χθεσινοί σε αυτή τη χώρα, δηλώνω ότι θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη εναντίον οιουδήποτε.
Δεν θα κάνω ούτε βήμα πίσω, δεν θα διστάσω να συγκρουστώ με οποιαδήποτε υπηρεσία τολμά να αμφισβητήσει την ηθική μου και την ακεραιότητά μου», αναφέρει σε ανάρτησή της στο Facebook η κυρία Νικολάου.

«Στο πόρισμα αναφέρεται συμπερασματικά ότι: “Θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι η επιπλέον επιβάρυνση που προκύπτει για το ελληνικό δημόσιο αγγίζει τα 2 εκατ. ευρώ”». Αραγε τι πόρισμα είναι αυτό που λέει ότι “θα μπορούσε;” Δηλαδή μπορεί και να… “μην μπορούσε;”, διερωτάται η κυρία Νικολάου. Και προσθέτει μεταξύ άλλων:
«Θέλω να δώσω… συγχαρητήρια στην εφημερίδα Documento για την αποκλειστικότητά του. Ένα πόρισμα που ολοκληρώθηκε στις 15 Φεβρουαρίου βρέθηκε την ίδια ημέρα στα χέρια των δημοσιογράφων της εφημερίδας. Τεράστια επιτυχία. Αραγε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον κ. Βαξεβάνη;».

Ολόκληρη η ανάρτησή της είναι η ακόλουθη:

 

ΣΥΡΙΖΑ: Να αποπέμψει την κ. Νικολάου από τα ψηφοδέλτια ο κ. Μητσοτάκης

Με αφορμή το δημοσίευμα, ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον πρωθυπουργό «να αποπέμψει από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ την κυρία Νικολάου, την οποία ο ίδιος είχε παρουσιάσει περιχαρής πριν μερικούς μήνες».

«Και με τη βούλα του ΣΔΟΕ πλέον επιβεβαιώνεται το πλιάτσικο της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο δημόσιο χρήμα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ειδικότερα ότι «το πόρισμα του ΣΔΟΕ για τις απευθείας αναθέσεις της άλλοτε γενικής γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής και πλέον υποψήφιας βουλευτή της ΝΔ στην Εύβοια, Σοφίας Νικολάου, κάνει λόγο για ζημιά 2 εκ. ευρώ του Δημοσίου κατά την περίοδο Μάρτιος 2020 – Μάρτιος 2021». 

   Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ακόμη ότι «την ώρα που η ελληνική κοινωνία βίωνε την υγειονομική τραγωδία της πανδημίας, κάποιοι έβρισκαν την ευκαιρία για «χρυσές δουλειές» σε βάρος των φορολογουμένων και υπέρ κάποιων ημέτερων, με προμήθειες υγειονομικού υλικού ακόμη και από γυμναστήρια και μίνι μάρκετ». Κατόπιν αυτών, αναφέρει ότι «με τις απευθείας αναθέσεις και τους κλειστούς διαγωνισμούς να αγγίζουν πλέον τα 9 δισ. ευρώ, μετά και το πόρισμα του ΣΔΟΕ, ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί άλλο να κρύβεται» και «οφείλει άμεσα να αποπέμψει από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ την κυρία Νικολάου, την οποία ο ίδιος είχε παρουσιάσει περιχαρής πριν μερικούς μήνες».  

 

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις