Πολιτική

Τι απαντά η Σοφία Νικολάου για τις προμήθειες υλικών την περίοδο του κορονοϊού – Την αποπομπή της ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με προσφυγή στη Δικαιοσύνη απαντά η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, σε δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, σχετικά με τις προμήθειες της Γραμματείας κατά την περίοδο του κορονοϊού.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento παρουσίαζε το πόρισμα του σχετικού ελέγχου που έκανε το ΣΔΟΕ, μετά από μηνυτήρια αναφορά του Παύλου Πολάκη, το οποίο καταλήγει με την αναφορά πως «Θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι προκύπτει επιπλέον επιβάρυνση του Ελληνικού Δημοσίου κατά το ποσό των 1.937.943,29 ευρώ».

«Οι προμήθειες υγειονομικού υλικού έγιναν με ξεκάθαρους όρους και δεν υπάρχει τίποτε μεμπτό.
Κι επειδή δεν είμαστε χθεσινοί σε αυτή τη χώρα, δηλώνω ότι θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη εναντίον οιουδήποτε.
Δεν θα κάνω ούτε βήμα πίσω, δεν θα διστάσω να συγκρουστώ με οποιαδήποτε υπηρεσία τολμά να αμφισβητήσει την ηθική μου και την ακεραιότητά μου», αναφέρει σε ανάρτησή της στο Facebook η κυρία Νικολάου.

«Στο πόρισμα αναφέρεται συμπερασματικά ότι: “Θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι η επιπλέον επιβάρυνση που προκύπτει για το ελληνικό δημόσιο αγγίζει τα 2 εκατ. ευρώ”». Αραγε τι πόρισμα είναι αυτό που λέει ότι “θα μπορούσε;” Δηλαδή μπορεί και να… “μην μπορούσε;”, διερωτάται η κυρία Νικολάου. Και προσθέτει μεταξύ άλλων:
«Θέλω να δώσω… συγχαρητήρια στην εφημερίδα Documento για την αποκλειστικότητά του. Ένα πόρισμα που ολοκληρώθηκε στις 15 Φεβρουαρίου βρέθηκε την ίδια ημέρα στα χέρια των δημοσιογράφων της εφημερίδας. Τεράστια επιτυχία. Αραγε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον κ. Βαξεβάνη;».

Ολόκληρη η ανάρτησή της είναι η ακόλουθη:

 

ΣΥΡΙΖΑ: Να αποπέμψει την κ. Νικολάου από τα ψηφοδέλτια ο κ. Μητσοτάκης

Με αφορμή το δημοσίευμα, ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον πρωθυπουργό «να αποπέμψει από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ την κυρία Νικολάου, την οποία ο ίδιος είχε παρουσιάσει περιχαρής πριν μερικούς μήνες».

«Και με τη βούλα του ΣΔΟΕ πλέον επιβεβαιώνεται το πλιάτσικο της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο δημόσιο χρήμα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ειδικότερα ότι «το πόρισμα του ΣΔΟΕ για τις απευθείας αναθέσεις της άλλοτε γενικής γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής και πλέον υποψήφιας βουλευτή της ΝΔ στην Εύβοια, Σοφίας Νικολάου, κάνει λόγο για ζημιά 2 εκ. ευρώ του Δημοσίου κατά την περίοδο Μάρτιος 2020 – Μάρτιος 2021». 

   Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ακόμη ότι «την ώρα που η ελληνική κοινωνία βίωνε την υγειονομική τραγωδία της πανδημίας, κάποιοι έβρισκαν την ευκαιρία για «χρυσές δουλειές» σε βάρος των φορολογουμένων και υπέρ κάποιων ημέτερων, με προμήθειες υγειονομικού υλικού ακόμη και από γυμναστήρια και μίνι μάρκετ». Κατόπιν αυτών, αναφέρει ότι «με τις απευθείας αναθέσεις και τους κλειστούς διαγωνισμούς να αγγίζουν πλέον τα 9 δισ. ευρώ, μετά και το πόρισμα του ΣΔΟΕ, ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί άλλο να κρύβεται» και «οφείλει άμεσα να αποπέμψει από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ την κυρία Νικολάου, την οποία ο ίδιος είχε παρουσιάσει περιχαρής πριν μερικούς μήνες».  

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μετωπική Καρυστιανού κατά ΔΣΑ για την αναβολή της εκδήλωσης: «Φίμωση του διαλόγου με παλαιοκομματικά κριτήρια»
Η «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» αφήνει αιχμές για παρεμβάσεις από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και επισημαίνει ότι η εκδήλωση για τη Δικαιοσύνη αναβάλλεται, αλλά δεν ακυρώνεται
Μαρία Καρυστιανού
Δραγασάκης για Τσίπρα: «Δεν βλέπω κυβερνητική αλλαγή χωρίς αυτόν»
Ο ανεξάρτητος βουλευτής βλέπει καταλυτικό ρόλο του πρώην πρωθυπουργού στις πολιτικές εξελίξεις, αλλά κρατά αποστάσεις από το εγχείρημα της ΕΛΑΣ μέχρι να φανεί αν μπορεί να εκφράσει μια νέα Αριστερά
Γιάννης Δραγασάκης 8
Εργοστάσιο drones στη Μαλακάσα εγκαινίασε ο Νίκος Δένδιας – Οι δυνατότητες παραγωγής
H νέα μονάδα εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό της «Ατζέντας 2030», που στοχεύει στην ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας σε θάλασσα, ξηρά, αέρα, αλλά και στον κυβερνοχώρο και το διάστημα
Drones στην Μαλακάσα
«Σφάζονται» ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τα δωρεάν ΜΜΜ στους νέους: «Φέρτε τον λογαριασμό» – «Ψάξτε τα λεφτόδεντρα στις πολεοδομίες»
Η πρόταση Ανδρουλάκη για δωρεάν μετακινήσεις έως τα 24 έτη άναψε φωτιά στο πολιτικό σκηνικό, με τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη να μιλά για «κρυφό κόστος» και τη Χαριλάου Τρικούπη να απαντά ότι το μέτρο κοστίζει μόλις 35 εκατ. ευρώ
Γραφεία ΠΑΣΟΚ
Αντώνης Σαμαράς για νόμο Κατσέλη: Η κυβέρνηση να διασφαλίσει την άμεση εφαρμογή της απόφασης του Αρείου Πάγου
Ο πρώην πρωθυπουργός κάνει λόγο για «ιστορική δικαίωση» υπερχρεωμένων νοικοκυριών και ζητεί από funds, servicers και τράπεζες επαναϋπολογισμό οφειλών και επιστροφή ποσών
Αντώνης Σαμαράς 16