Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Τι κρύβει το μυστήριο του Γιάνη Βαρουφάκη με τους 1101

Τι κρύβει το μυστήριο του Γιάνη Βαρουφάκη με τους 1101

Σε πολλές σκέψεις και προβληματισμούς μπήκα σήμερα όταν άκουσα τη γειτόνισσα να λέει στο παιδί της “φάε το φαγητό σου γιατί θα σου δείξω το βίντεο με τον Γιάνη”.

Αμάν, ποιο βίντεο είναι τόσο χρήσιμο και ποιος Γιάνης;

Δεν άντεξα και τη ρώτησα.

Ο Βαρουφάκης, μου απάντησε, και είναι καλό γιατί όταν το δείχνω στο μικρό τρώει το φαγητό του.

Μπράβο, είπα μέσα μου και πρόσθεσα: να που προσφέρει και κοινωνικό έργο ο Γιάνης και έσπευσα να αναζητήσω το βίντεο με τίτλο “Οι 1101 έρχονται¨.

Ξαφνιάστηκα. Η πρώτη σκέψη ήταν πως η γειτόνισσα είχε δίκιο. Σε δεύτερο επίπεδο είπα δεν μπορεί κάποιο συμβολισμό θα κρύβει. Δεν είναι δυνατόν ο Γιάνης να επέλεξε έτσι άκριτα ένα αριθμό χωρίς βαθιά νοήματα και λίγο μυστήριο για σασπένς.

Εσπασα το κεφάλι μου. Ανοιξα εγκυκλοπαίδειες, ξεσκόνισα τις προφητείες του πάτερ Παίσιου και του Νοστράδαμου. Τίποτα. Σκοτάδι παντού, σαν το φόντο του βίντεο περίπου.

Να είναι άραγε ο νέος στρατός των καλών που θα σώσουν τη χώρα και τη Δημοκρατία, σκέφτηκα. Αν είναι έτσι δεν είναι πολύ μαύρο και φοβιστικό το φόντο του βίντεο αντί για άσπρο και ελπιδοφόρο; (μέχρι και εγώ ο Κάλχας σκιάχτηκα όταν το είδα).

Ακόμα και τώρα βασανίζομαι, αναζητώ μετά μανίας τη σημασία και τα κλειδιά του μυστηρίου. Τελευταία ευκαιρία η Θεία Κωμωδία του Δάντη…

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε