weather-icon °C AΘΗΝΑ

Τι λέει η ΝΔ για τον καβγά Μητσοτάκη – Βούτση στη Βουλή

Τι λέει η ΝΔ για τον καβγά Μητσοτάκη – Βούτση στη Βουλή

Η δημόσια αντιπαράθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκου Βούτση μόνον τυχαία δεν προκλήθηκε σήμερα. Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, συγκεκριμένη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκστόμισε μια άκρως προσβλητική φράση για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης την οποία ενώ προφανώς άκουσε και ο κ. Βούτσης δεν την ανακάλεσε ονομαστικά στην τάξη. Κάτι που, αντιθέτως, συνηθίζει, όταν πρόκειται για βουλευτές της ΝΔ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.
Δεν ήταν όμως μόνον αυτή η αφορμή της σημερινής αντιπαράθεσης. Ο κ. Βούτσης συμπεριφέρεται συστηματικά με τρόπο εξόφθαλμα μεροληπτικό σε βάρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραβιάζοντας προκλητικά την θεσμική κοινοβουλευτική παράδοση των ίσων αποστάσεων. Πηγές της ΝΔ επικαλούνταν τέσσερα χαρακτηριστικά παραδείγματα που αποδεικνύουν, όπως έλεγαν, «ότι ο κ. Βούτσης πολύ συχνά συγχέει το ρόλο του βαρόνου του ΣΥΡΙΖΑ με του πρόεδρου του βουλής».

1. Αρνείται να προγραμματίσει τις προ ημερησίας διατάξεως συζητήσεις για το προσφυγικό και την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού που έχει ζητήσει εδώ και μήνες η ΝΔ, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις της γιατί προφανώς οι δύο αυτές συζητήσεις φέρνουν σε δύσκολη θέση το ΣΥΡΙΖΑ.

2. Ανέχεται τη συστηματική απουσία των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ από τις διαδικασίες κοινοβουλευτικού ελέγχου και αδιαφορεί όταν το επισημαίνει η ΝΔ.

3. Μεροληπτεί προκλητικά σε βάρος δικαιωμάτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως η κλήτευση μαρτύρων στις εξεταστικές επιτροπές.

4. Αρνείται κατ’ επανάληψη την κλήτευση προσώπων στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της βουλής παραβιάζοντας κατάφωρα τα δικαιώματα της μειοψηφίας.

Ως ενδεικτική τέλος της συμπεριφοράς του κ. Βούτση, οι ίδιες πηγές επικαλούνταν όχι μόνον το συχνότατα απαξιωτικό ύφος του προς τους βουλευτές της αντιπολίτευσης αλλά ακόμη και την καταληκτική φράση που είπε στον πρόεδρο της ΝΔ περί του αιτήματος των εκλογών. Όπως έλεγαν χαρακτηριστικά στην Πειραιώς και μόνον αυτή η φράση δικαίωσε πλήρως την κριτική που του άσκησε από το βήμα της βουλής ο κ. Μητσοτάκης ότι συμπεριφέρεται ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και όχι ως πρόεδρος του κοινοβουλίου.

Προϋπολογισμός: “Σκοτώθηκαν” Μητσοτάκης – Βούτσης! Βαριές κουβέντες

Όλα κυλούσαν σχετικά… ήρεμα κατά την διάρκεια της ομιλίας που απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, πριν την ψήφιση του προϋπολογισμού. Ο Νίκος Βούτσης μέχρι να… ανάψει η φωτιά είχε παρέμβει μόνο μία – δυο φορές για να ζητήσει από το Σώμα να κάνει ησυχία.

Ωστόσο κάποια στιγμή μια “σπίθα” αρκούσε! Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνθηκε σε μια βουλευτή της αντιπολίτευσης, δείχνοντας με τον τρόπο του ότι ενοχλήθηκε από την συμπεριφορά της.

Οργισμένος ο αρχηγός της ΝΔ τόνισε: “Είπατε κάτι; Αν είστε κουρασμένη μπορείτε να περάσετε έξω“!

Αμέσως… παρενέβη ο Νίκος Βούτσης, λέγοντας: “Παρακαλώ μην κάνετε υποδείξεις”!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέχισε απευθυνόμενος στην βουλευτή: “Υποδείξεις τέτοιες όχι σε μένα! Να περάσετε έξω!“.

Ο Νίκος Βούτσης… επέμεινε: “Κύριε πρόεδρε, εγώ προεδρεύω. Δεν προεδρεύετε εσείς. Και δι’ εμού να μιλάτε”.

Να κάνετε σωστά την δουλειά σας“, επανήλθε ο αρχηγός της ΝΔ, συμπληρώνοντας πως “φέρεστε ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και όχι της Βουλής. Αρκετά πια! Αν δεν μπορείτε να κάνετε τη δουλειά σας κατεβείτε κάτω”.

“Αφήστε αυτό το ύφος”, έλεγε ο Νίκος Βούτσης, “δεν θα μου υψώνετε εμένα τον τόνο της φωνής σας” απαντούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης!

Για να συνεχίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας “κατεβάστε τον τόνο της φωνής σας τώρα, αν δεν μπορείτε να επιβάλλετε την τάξη θα την επιβάλω εγώ”.

Εκεί πέταξε νέο “καρφί” προς τον Νίκο Βούτση ότι συμπεριφέρεται έτσι επειδή βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, για να λάβει την απάντηση από τον πρόεδρο της Βουλής πως “εσείς βρίσκεστε 4 χρόνια σε προεκλογική περίοδο“.

Δείτε το βίντεο με την απίστευτη ένταση που είχαν Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Βούτσης

Δείτε καρέ – καρέ την ένταση μέσα από τον φωτογραφικό φακό

Μητσοτάκης Βούτσης
Μητσοτάκης Βούτσης
Μητσοτάκης Βούτσης

 

#TAGS MM