Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Τι λένε στο ΚΙΝΑΛ για την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για την Προοδευτική Συμμαχία

ΚΙΝΑΛ - Αχαΐα

Αδιάφορα πέρασε για το Κίνημα Αλλαγής η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για την Προοδευτική Συμμαχία. Τουναντίον, στη Χαριλάου Τρικούπη αντιμετώπισαν την εν λόγω εκδήλωση ως μια ευκαιρία για να αντιμετωπίσουν με ειρωνεία συγκεκριμένα πρόσωπα που μέχρι πριν από λίγο καιρό ορκίζονταν… πίστη στη Δημοκρατική Παράταξη κι όμως υπέβαλαν τα «διαπιστευτήριά» τους στον Αλέξη Τσίπρα, όπως φάνηκε κυρίως από τις αντιδράσεις στελεχών του ΚινΑλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το πρόσφατο συνέδριο του ΚινΑλ, άλλωστε, φαίνεται πως λειτούργησε ενωτικά και συσπείρωσε δυνάμεις, όπως φαίνεται και από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, όπου το ΚινΑλ όχι μόνο κρατάει τα ποσοστά του και ανθίσταται στην επιχείρηση διεμβολισμού από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλ’ επιπλέον σε αρκετές περιπτώσεις παρουσιάζει και ανοδική πορεία και βρίσκεται πιο κοντά στην τρίτη θέση. Εκτιμούν, μάλιστα, πως η Προοδευτική Συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ένα δήθεν ανάχωμα στην ακροδεξιά και δεν θα έχει απήχηση στον κόσμο, ιδιαίτερα δε από τη στιγμή που στηρίζεται σε «πολιτικούς τυχοδιώκτες και γυρολόγους», όπως χαρακτηρίζουν από το ΚινΑλ τα στελέχη που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα Τσίπρα, με αποτέλεσμα να μην υφίσταται στην πράξη ο όρος «διεύρυνση», τον οποίο χρησιμοποιούν στην Κουμουνδούρου.

Μιλούν, επίσης, ανοιχτά για έναν «πολιτικό αχταρμά», θυμίζοντας π.χ. τις προσχωρήσεις στελεχών των ΑΝΕΛ στον ΣΥΡΙΖΑ που κάθε άλλο παρά με άνοιγμα προς την Κεντροαριστερά μοιάζουν, ενώ θεωρούν πως ο κ. Τσίπρας έχει πάρει «οριστικό διαζύγιο από την προοδευτική παράταξη με την αντιλαϊκή πολιτική του» και πως ενεργεί κυριευμένος από «πανικό κι απελπισία».

Στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν εξάλλου ότι η συμπόρευση της ΔΗΜΑΡ με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν «κλεισμένη δουλειά». Ότι, δηλαδή, η απαίτηση Θεοχαρόπουλου να τοποθετηθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚινΑλ ήταν η αφορμή για μια τεχνητή ρήξη, την οποία επιτάχυνε η συμφωνία των Πρεσπών και το Σάββατο έγιναν τα αποκαλυπτήρια. Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, ο κ. Θεοχαρόπουλος κατευθύνεται προς το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και θα είναι – εκτός συγκλονιστικού απροόπτου – ανάμεσα στα 15 ονόματα που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες από την Κουμουνδούρου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις