Πέμπτη, 9 Μαΐ
19oC Αθήνα

Τη ΝΔ “βλέπουν” στην κυβέρνηση πίσω από τα σενάρια για πρόωρες εκλογές

Μέγαρο Μαξίμου

Την προσπάθεια της ΝΔ να δημιουργήσει ένα κλίμα αβεβαιότητας στην κοινωνία καθώς και την αίσθηση ότι για την κυβέρνηση έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση βλέπει, πίσω από τα σενάρια για εκλογές τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο, η κυβέρνηση.

Όπως λένε μάλιστα τα τελευταία εικοσιτετράωρα υπάρχει μια εμφανής προσπάθεια από μερίδα του τύπου να δώσει την εντύπωση ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε κρίση και  αντιμετωπίζει προβλήματα επιβίωσης και γι’ αυτό θα προσφύγει στις κάλπες.

«Όλα αυτά είναι αποκυήματα της φαντασίας κάποιων» λένε κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες στο newsit.gr. «Η ΝΔ βρίσκεται σε πανικό και μαζί της ο φιλικός της τύπος. Την στιγμή που η κυβέρνηση βρίσκεται στην καλύτερη στιγμή της καθώς τώρα μπορεί να εφαρμόσει τις εξαγγελίες που έκανε ο πρωθυπουργός στην Θεσσαλονίκη κάποιοι προσπαθούν να αντιστρέψουν την εικόνα. Δυστυχώς γι’ αυτούς ο κόσμος και βλέπει και καταλαβαίνει».

Τα στελέχη της κυβέρνησης θεωρούν ακόμα ότι αμέσως μετά τα Χριστούγεννα το κλίμα θα είναι ακόμα καλύτερο στην κοινωνία και άρα και τα νούμερα των δημοσκοπήσεων θα είναι εντελώς διαφορετικά. Αφήνουν μάλιστα να εννοηθεί ότι κάποιες μετρήσεις δεν είναι αντιπροσωπευτικές και δεν απεικονίζουν το πραγματικό κλίμα. Παρομοιάζουν μάλιστα την συγκεκριμένη  εποχή με εκείνη του δημοψηφίσματος που από διάφορα κέντρα υπήρξε πίεση προκειμένου να αντιστραφεί το κλίμα και να θολώσει η εικόνα. «Τελικά η κάλπη έδωσε την δική της απάντηση και το ίδιο θα γίνει και τώρα» επισημαίνουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία θεωρούν ότι και «πάλι κάποιες δημοσκοπήσεις που δίνουν τεράστιες διαφορές ανάμεσα στα δύο κόμματα θα διαψευστούν».

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξη του κατέθεσε τον  προβληματισμό του γι’ αυτό το θέμα λέγοντας: «κατά πόσο αυτές οι δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιούνται – οι οποίες γίνονται κατά παραγγελία διαφόρων εντολέων, έτσι γίνεται πάντα – αποτυπώνουν τη φωτογραφία της στιγμής ή υπάρχει και μία άλλη πλευρά πλέον μέσα στο πολιτικό παιχνίδι, που είναι η προσπάθεια δια των δημοσκοπήσεων να χειραγωγήσεις τη κοινή γνώμη ή να δημιουργήσεις διάφορες εντυπώσεις»; Ο Πάνος  Σκουρλέτης κατέληξε ότι «αυτό το οποίο είναι ορατότατο, πασιφανές, είναι ότι υπάρχει μεταστροφή του κόσμου, η οποία καταγράφεται».

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε ωστόσο ότι «όλες οι δημοσκοπήσεις συμφωνούν σε κάτι. Ότι τουλάχιστον το τελευταίο εξάμηνο υπάρχει ένα κλείσιμο της ψαλίδας. Αυτό δεν μπορεί να είναι τυχαίο».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις