Πολιτική

Τι συζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Τάκη Θεοδωρικάκο

Με τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο και τον Υφυπουργό Θεόδωρο Λιβάνιο συναντήθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ταχεία υλοποίηση της δράσης “Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής”, από τα Υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών, με την οποία εξασφαλίστηκε ότι 27.313 περισσότερα παιδιά σε σχέση με το σχολικό έτος που ολοκληρώθηκε, θα έχουν πρόσβαση σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς μέσω της χορήγησης voucher (κουπονιού) στις οικογένειες τους για το σχολικό έτος 2019-2020. Συντελείται έτσι αμέσως το πρώτο βήμα για την υλοποίηση της προεκλογικής δέσμευσης της Νέας Δημοκρατίας ώστε κανένα παιδί να μην μείνει εκτός παιδικού σταθμού.

Ακόμη, στη συνάντηση παρουσιάστηκαν οι βασικές διατάξεις που θα κατατεθούν στο διυπουργικό νομοσχέδιο και αφορούν τη διασφάλιση της κυβερνησιμότητας των δήμων, δεδομένων των προβλημάτων που έχουν ήδη διαπιστωθεί λόγω του συστήματος της απλής αναλογικής που επέβαλε η προηγούμενη κυβέρνηση στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Ανακριβή τα δημοσιεύματα για ακύρωση του διορισμού της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ ως πρέσβειρας στην Ελλάδα» λέει το State Department
«Προσβλέπουμε στην Κίμπερλι Γκίλφοϊλ για την προώθηση της ατζέντας ''Πρώτα η Αμερική'' στην εξωτερική πολιτική υπό την ιδιότητά της ως πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ελλάδα»
H Κίμπερλι Γκίλφοϊλ
Παύλος Μαρινάκης για ΕΡΤ: Αυξήσεις, σύγχρονη οργάνωση, επιβράβευση και αξιοποίηση στελεχών
Προβλέπεται, μεταξύ άλλων, βελτίωση της εισπραξιμότητας του ανταποδοτικού τέλους με κυριότερη τον έλεγχο από ορκωτούς ελεγκτές, των καταστάσεων που παραδίδουν οι πάροχοι ενέργειας
Παύλος Μαρινάκης 1
Γεραπετρίτης για τουρκολιβυκό μνημόνιο: Δεν υπάρχει περίπτωση υπαναχώρησης της Chevron – Διατηρούμε διαύλους και σε Τρίπολη και σε Βεγγάζη
Για το θέμα της Μονής της Αγίας Αικατερίνης του Σινά, ο Υπουργός Εξωτερικών εκτίμησε ότι «θα υπάρξει σύντομα παρέμβαση της Αιγύπτου στην κατεύθυνση που επιθυμεί η Ελλάδα»
Ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης 1