Πολιτική

Τι θα γίνει με τις διοικήσεις των τραπεζών μετά τις δηλώσεις Τσίπρα

Θέμα αλλαγής των διοικητών στις τράπεζες έβαλε ευθέως ο Α. Τσίπρας στις προγραμματικές δηλώσεις. Διαβάστε όμως τι προβλέπει το Μνημόνιο αλλά και ο νόμος για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Προειδοποίηση – απειλή προς τους διοικητές των τραπεζών έκανε στη Βουλή ο Πρωθυπουργός.
”Οι προηγούμενες κυβερνήσεις διατήρησαν τις διοικήσεις που οδήγησαν τις τράπεζες στην κατάρρευση και πλέον όσες τράπεζες χρειαστούν ανακεφαλαιοποίηση με χρήματα του δημοσίου θα έχουν το αντίστοιχο management” ήταν η πιο χαρακτηριστική ατάκα του Α. Τσίπρα που έκανε λόγο και για διαπλοκή.

Το ερώτημα λοιπόν που προκύπτει είναι αν είναι πραγματοποιήσιμες οι δηλώσεις Τσίπρα.

Γιατί το Μνημόνιο και ο νόμος για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ορίζουν, σύμφωνα με το Capital, πως ”οι τράπεζες θα συνεχίσουν να λειτουργούν αυστηρά βάσει των αρχών της αγοράς χωρίς καμία παρέμβαση από την κυβέρνηση”.

Το θέμα της επιλογής διοικητών στις τράπεζες γίνεται απλούστερο αν αναλογιστεί κανείς πως τα χρήματα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα διοχετευθούν μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, δηλαδή του ESM.
Και αν μάλιστα δεν μπει ζεστό χρήμα στην ανακεφαλαιοποίηση από ιδιώτες – μετόχους τότε οι τράπεζες θα περάσουν στον έλεγχο του ESM. Με ότι σημαίνει αυτό και για τα πρόσωπα που θα διοικούν τις ελληνικές τράπεζες.

Πηγή Capital

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στο φουλ οι μηχανές της ΝΔ για τις κάλπες: Αγώνας κατά της «χαλαρής ψήφου», συσπείρωση και διεύρυνση
Η στρατηγική της ΝΔ κινείται σε τρεις άξονες: διαρκή παρουσία στην κοινωνία, ανάδειξη των κεντρικών διλημμάτων της κάλπης και πολιτική αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση στη βάση κυρίως των προγραμμάτων
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Ρόδο
Ο Γιώργος Μυλωνάκης επέστρεψε σπίτι του – Πήρε εξιτήριο από το κέντρο αποκατάστασης μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο
Πλέον θα λαμβάνει την φροντίδα που χρειάζεται στο σπίτι, ενώ πριν λίγες μέρες έγινε γνωστό ότι η σύζυγός του Τίνα Μεσσαροπούλου επιστρέφει τη Δευτέρα στην εκπομπή Happy Day
Γιώργος Μυλωνάκης 36
Σκληρή επίθεση Τσουκαλά σε Μητσοτάκη για το άρθρο 86: «Αλλάζει ο Μανωλιός για να βάλει τα ρούχα του αλλιώς»
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην κυβερνητική πρόταση για το άρθρο 86, υποστηρίζοντας ότι παρά τις πολύμηνες δεσμεύσεις για ουσιαστική αλλαγή, τελικά διατηρείται στη Βουλή η αρμοδιότητα άσκησης ποινικής δίωξης
Κώστας Τσουκαλάς 8
ΕΛΑΣ: Ο Τσίπρας «χτίζει» κόμμα χωρίς τα βαρίδια του ΣΥΡΙΖΑ – Ανακοινώνει όργανα «σφιχτά» και ευέλικτα
Σφιχτές δομές και συνέδριο μετά τις εκλογές σχεδιάζουν στην Αμαλίας, με τον πρώην πρωθυπουργό να βγαίνει ξανά μπροστά και να αποφεύγει μοντέλα που θυμίζουν τις εσωτερικές (αν)ισορροπίες της Κουμουνδούρου
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ 44
Ελπίδα για τη Δημοκρατία: Καταφεύγει σε fake news ο Μητσοτάκης για να ανακόψει την πολιτική φθορά
«Όταν ο Πρωθυπουργός μιας χώρας επιδίδεται με τόση άνεση σε τόσα πολιτικά - και όχι μόνο - ψευδή, οφείλουμε να ανησυχούμε βαθιά για κάθε μέρα που συνεχίζει να κρατά τα ηνία της χώρας μας»
Μαρία Καρυστιανού 8