Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με έξι ηγέτες για τον κορονοϊό

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με έξι ηγέτες για τον κορονοϊό

Με έξι ηγέτες κρατών απ’ όλο τον κόσμο που κατάφεραν να αποκρούσουν με επιτυχία το πρώτο κύμα της πανδημίας συνομίλησε, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Αντικείμενο ήταν οι εξελίξεις στην επιδημία του κορονοϊού και η αντιμετώπισή του.

Στην τηλεδιάσκεψη, στην οποία δόθηκε έμφαση στις πρακτικές που περιόρισαν την επιδημία, καθώς και στις εμπειρίες των χωρών αυτών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι άλλοι έξι ηγέτες ανέλυσαν τα μέτρα που ελήφθησαν εγκαίρως για τη μείωση της διασποράς του ιού προκειμένου να δοθεί χρόνος στα συστήματα υγείας να ανταπεξέλθουν στην πίεση και να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Συζητήθηκαν επίσης οι στρατηγικές που εξετάζει κάθε χώρα για την σταδιακή αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων και τη μετάβαση σε μια νέα κανονικότητα.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουτς, οι πρωθυπουργοί της Δανίας, Μέτε Φρέντρικσεν, της Τσεχίας Αντρέι Μπαμπίς, του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον και της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Άρντερν.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις