Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Μέρκελ

Μητσοτάκης

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο ίδιος αποκάλυψε το βράδυ της Πέμπτης ότι έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στην Γερμανίδα Καγκελάριο για την μη πρόσκληση στην Διάσκεψη του Βερολίνου.
Τι είπαν οι δυο ηγέτες.

Την ώρα που ο στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ είναι στην Αθήνα και λίγο πριν συναντηθεί μαζί του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Γερμανία Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Κυρίαρχο θέμα στην τηλεφωνική επικοινωνία των δυο ηγετών ήταν το θέμα της Λιβύης ενόψει και της Διάσκεψης του Βερολίνου που θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή χωρίς την παρουσία της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στην τηλεφωνική επικοινωνία των δυο ηγετών τέθηκαν δυο άξονες. Ο ένας ότι δεν μπορεί να υπάρξει πολιτική λύση για την Λιβλυη χωρίς να ληφθεί υπόψιν η άποψη της ελληνικής πλευράς. Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ετέθη το ερώτημα γιατί δεν κλήθηκε στην διάσκεψη του Βερολίνου η Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Πέμπτης ο πρωθυπουργός στην τηλεοπτική του συνέντευξη στον Alpha αποκάλυψε ότι εκτός από τις προφορικές διαμαρτυρίες του είχε στείλει και επιστολή στην Γερμανίδα Καγκελάριο με την οποία διαμαρτύρεται γιατί η Ελλάδα δεν προσκλήθηκε στην Διάσκεψη του Βερολίνου.

Ρεπορτάζ: Αιμίλιος Περδικάρης

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις