Πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσκάλεσε τον Ντόναλντ Τραμπ στην Ελλάδα στην πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία των δυο ηγετών μετά τις Αμερικανικές εκλογές

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε το απόγευμα της Δευτέρας (11/11/2024) ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ντόναλντ Τραμπ, την πρώτη μετά τις Αμερικανικές εκλογές και τη νίκη του ρεπουμπλικανού πολιτικού.

Στο τηλεφώνημα που διήρκεσε δέκα λεπτά και διεξήχθη σε θερμό κλίμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον Ντόναλντ Τραμπ για την εκλογική του νίκη στις ΗΠΑ. 

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία της στρατηγικής εταιρικής σχέσης Ελλάδας-ΗΠΑ για τη σταθερότητα και ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή.

Παράλληλα τόνισε ότι προσβλέπει σε στενή συνεργασία και με τη νέα αμερικανική κυβέρνηση, για ζητήματα διμερούς, περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε πρόσκληση στον Ντόναλντ Τραμπ να επισκεφθεί την Ελλάδα.

Σε ανάντησή του στο twitter ο πρωθυπουργός ανέφερε πως «σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ντόναλντ Τραμπ είχα την ευκαιρία να τον συγχαρώ για την εκλογική του νίκη. Κατα τη διάρκεια της επικοινωνίας υπογράμμισα τη σημασία της στρατηγικής εταιρικής σχέσης Ελλάδας-ΗΠΑ για τη σταθερότητα και ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή.

Επίσης τόνισε ότι «είχα επίσης την ευκαιρία να τονίσω ότι προσβλέπω σε στενή συνεργασία και με τη νέα αμερικανική κυβέρνηση, για ζητήματα διμερούς, περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τριπλό «χαστούκι» στην Τουρκία από Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ: Άκυρο το τουρκολιβυκό μνημόνιο, μήνυμα για το καλώδιο GSI
Κοινό μέτωπο των τριών χωρών στην Ανατολική Μεσόγειο - Απορρίπτουν τις μονομερείς διεκδικήσεις και προειδοποιούν κατά της παρεμπόδισης ενεργειακών έργων
Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ
Βίντεο Τσίπρα από το Παρίσι: «Η νίκη των Γάλλων διαδηλωτών θα είναι νίκη όλων των λαών της Ευρώπης»
Μήνυμα αλληλεγγύης στους νέους και στα συνδικάτα από τον πρόεδρο της ΕΛΑΣ, που καλεί την ευρωπαϊκή Αριστερά να ενισχύσει τη συνεργασία της απέναντι στις ανισότητες και την Ακροδεξιά
Αλέξης Τσίπρας
7
Πολάκης κατά Πατούλη: Πορίσματα «φωτιά» για την Περιφέρεια Αττικής – Ζητά διώξεις, συλλήψεις και επιστροφή χρημάτων
Αναφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στον οικονομικό εισαγγελέα για συμβάσεις εκατομμυρίων ευρώ και τη διαχείριση του ΕΔΣΝΑ - «21 μήνες στο συρτάρι είναι αρκετοί»
Παύλος Πολάκης και Γιώργος Πατούλης
Μητσοτάκης στην ΚΕΔΕ: Πακέτο 6+2 μέτρων για τους δήμους – 540 εκατ. ευρώ για ανακύκλωση και ενεργειακά χρέη
«Στόχος μας όχι το ιδανικό, αλλά να πετύχουμε το δυνατό» - Ειδικό τιμολόγιο ρεύματος, 200 εκατ. ευρώ ετησίως για την οδοποιία και διπλασιασμός της επιχορήγησης για τα σχολεία
Κυριάκος Μητσοτάκης, ομιλία ΚΕΔΕ