Πολιτική

Τηλεφωνική συνομιλία Γεραπετρίτη – Φιντάν για το επερχόμενο Συμβούλιο Υψηλού Επιπέδου Συνεργασίας Ελλάδας και Τουρκίας

Tο Συμβούλιο Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου Τουρκίας - Ελλάδας αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στην Τουρκία τους πρώτους μήνες του 2025

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε τη Δευτέρα (27.01.2025) ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης με τον ομόλογό του της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν όπως γνωστοποίησε το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως έκανε γνωστό το Υπουργείο Εξωτερικών, ο υπουργός Γιώργος Γεραπετρίτης συζήτησε με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν τις διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις.

Παράλληλα, οι δύο υπουργοί ανασκόπησαν τις προετοιμασίες για το επερχόμενο Συμβούλιο Υψηλού Επιπέδου Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας.

«Ο Έλληνας ΥΠΕΞ Γιώργος Γεραπετρίτης είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον ΥΠΕΞ της Τουρκίας Hakan Fidan

Οι δύο ΥΠΕΞ συζήτησαν τις διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις και ανασκόπησαν τις προετοιμασίες για το επερχόμενο Συμβούλιο Υψηλού Επιπέδου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας».

 

Υπενθυμίζεται ότι όπως είχε μεταδώσει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, «κατά τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στη Νέα Υόρκη, το Συμβούλιο Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου Τουρκίας – Ελλάδας αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στην Τουρκία τους πρώτους μήνες του 2025».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο Μαξίμου: «Να ανέβει το ελληνικό τένις ακόμα πιο ψηλά»
Στις 8 Νοεμβρίου, ο Νόβακ Τζόκοβιτς νίκησε τον Ιταλό Λορέντζο Μουζέτι στον τελικό του ATP 250 της Αθήνας, κατακτώντας στα 38 του χρόνια τον 101ο τίτλο του στο ανδρικό tour
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Σέρβος πρωταθλητής του τένις, Νόβακ Τζόκοβιτς
8
Η Αφροδίτη Λατινοπούλου απορρίπτει τα σενάρια συνεργασίας με τον Αντώνη Σαμαρά: «Τον εκτιμώ αλλά είμαστε αυτόνομοι»
«Σε κάποια πράγματα από αυτά που που λέει ο Αντώνης Σαμαράς, συμφωνώ», σχολίασε η πρόεδρος της Φωνής Λογικής - Τι είπε για την εξέγερση των μεταναστών στη δομή φιλοξενίας στις Σέρρες
Αφροδίτη Λατινοπούλου
Πολυτεχνείο: Τα μηνύματα Κυριάκου Μητσοτάκη και Νίκου Ανδρουλάκη για την επέτειο – «Κρατάμε ζωντανό εκείνο το σκίρτημα ελευθερίας»
«Τιμούμε την εξέγερση του 1973 αναβαθμίζοντας την Παιδεία, ώστε να συμβαδίζει με την εποχή μας» τονίζει ο πρωθυπουργός, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να υπογραμμίζει πως «στα χρόνια που έρχονται το Πολυτεχνείο θα γίνεται όλο και πιο επίκαιρο»
Εξέγερση του Πολυτεχνείου
Επέτειος Πολυτεχνείου: Ο Κωνσταντίνος Τασούλας κατέθεσε στεφάνι – «Είναι η υπεύθυνη λαϊκή και γενναία διεκδίκηση της δημοκρατίας»
«Σήμερα, τιμώντας το Πολυτεχνείο και όσους αψήφισαν τη ζωή τους για αυτό, αναμετριόμαστε με το χρέος μας απέναντί στο ευαίσθητο πολίτευμα της δημοκρατίας», είπε μεταξύ άλλων
Ο Κωνσταντίνος Τασούλας Καταθέτει στεφάνι