Πολιτική

Την αποπομπή Κοντονή ζητά η ΝΔ – Οργή του ΠΑΣΟΚ για τις καταγγελίες του ΣτΕ

Έντονες αντιδράσεις στην αντιπολίτευση έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες του προέδρου του ΣτΕ, Νικόλαου Σακελλαρίου, για "ωμή παρέμβαση" του Σταύρου Κοντονή.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία ζητά την αποπομπή του υπουργού Δικαιοσύνης.

«Δεν υπάρχει προηγούμενο η ηγεσία της Δικαιοσύνης να καταγγέλλει δημοσίως τον καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργό για ωμή παρέμβαση στο έργο της. Σε οποιοδήποτε ευνομούμενο κράτος ο κ. Κοντονής θα είχε ήδη αποπεμφθεί από την θέση του. Αλλά για το καθεστώς Τσίπρα – Καμμένου είναι ψιλά γράμματα ακόμη και η διάκριση των εξουσιών που κατοχυρώνει την Δημοκρατία».

Από την πλευρά του, το ΠΑΣΟΚ αναφέρει: “Η σημερινή νέα, προκλητική, ωμή παρέμβαση του Υπουργού Δικαιοσύνης στο έργο των δικαστικών και εισαγγελικών αρχών, και μάλιστα από το βήμα της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, σηματοδοτεί το αποκορύφωμα της συστηματικής καθεστωτικής απόπειρας χειραγώγησης της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης από μια επικίνδυνη και αυθαίρετη Κυβέρνηση.

Απαντώντας στη νέα εκτροπή του κ. Κοντονή, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας διατύπωσε αυτό που όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες έχουν διαπιστώσει με αποστροφή: η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ εξακολουθεί με θρασύ και απροκάλυπτο τρόπο να παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη και να μεταχειρίζεται τους λειτουργούς της ως μέσα εξυπηρέτησης αλλότριων συμφερόντων και σκοπών. Ματαιοπονούν.

Οι Έλληνες δικαστές και εισαγγελείς, όλα αυτά τα χρόνια της θεσμικής κρίσης έχουν αρθεί στο ύψος των ιστορικών περιστάσεων. Με σθένος και αξιοπρέπεια, έχουν υψώσει το ανάστημά τους απέναντι σε κάθε είδους απειλή. Σε κάθε απόπειρα παρέμβασης και επηρεασμού.

Το μήνυμά τους είναι σαφές κι αυστηρό: Κανείς δεν διώκεται κατά παραγγελία κέντρων εξουσίας και συμφερόντων. Κανείς δεν παγιδεύεται σε σκηνοθετημένες διώξεις και αναμοχλεύσεις υποθέσεων. Κανείς δεν επιτρέπεται να εμπλέκεται σε καφκικές ανακριτικές και διωκτικές διαδικασίες.

Η Δικαιοσύνη δεν υποτάσσεται σε συμφέροντα και πιέσεις απ’ όσο ψηλά κι αν προέρχονται. Η Κυβέρνηση οφείλει άμεσα να παραιτηθεί από κάθε προσπάθεια επηρεασμού των δικαστών. Επιβάλλεται να σταματήσει εδώ και τώρα τα παιχνίδια με τη Δικαιοσύνη και το Κράτος Δικαίου. Ως εδώ!”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μεταναστευτικό: Στο τραπέζι της ΕΕ η πρόταση Μητσοτάκη για ευρωπαϊκό μηχανισμό αναστολής ασύλου εν μέσω της κρίσης στη Θέουτα
Ο Θάνος Πλεύρης παρουσίασε στο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών την ελληνική πρόταση για έκτακτη αναστολή του ασύλου σε περιπτώσεις εργαλειοποίησης μαζικών μεταναστευτικών ροών, με φόντο τις εξελίξεις στη Θέουτα
Μετανάστες, Κρήτη
Αλέξης Τσίπρας: Η χώρα καίγεται, οι κυβερνητικές δικαιολογίες δεν σβήνουν τις ευθύνες
Ενώ η χώρα μετρά νεκρούς, καμένες περιουσίες και ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή, ο Μητσοτάκης επικαλείται ξανά την ένταση των καιρικών φαινομένων - Παρέμβαση με σαφείς αιχμές από τον Αλέξη Τσίπρα
O Αλέξης Τσίπρας 31