Κυριακή, 28 Απρ.
23oC Αθήνα

Την Δευτέρα η συνάντηση Μητσοτάκη με αντιπροσωπεία των αγροτών – Προϋπόθεση οι ανοιχτοί δρόμοι

Την Δευτέρα η συνάντηση Μητσοτάκη με αντιπροσωπεία των αγροτών – Προϋπόθεση οι ανοιχτοί δρόμοι

Απάντηση στο υπόμνημα που έστειλαν οι αγρότες στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τα αιτήματά τους έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. 

«Ελήφθη η επιστολή από εκπροσώπους των μπλόκων των αγροτών και ο πρωθυπουργός είναι διατεθειμένος να τους συναντήσει την Δευτέρα (12.02.2024) αλλά αναμένουμε να δούμε ποιους θα συναντήσει και ποιους θα εκπροσωπούν», είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Ο κ. Μαρινάκης επιβεβαίωσε και το ρεπορτάζ του newsit.gr σύμφωνα με το οποίο εξετάζεται να επισπευσθεί η επιστροφή μέρους του ΕΦΚ στο πετρέλαιο και να μην γίνει στο τέλος του χρόνου. 

Για το αν θα συναντηθεί ενώ έχουν γίνει στο μεσοδιάστημα αποκλεισμοί δρόμων είπε: έχει ληφθεί ένα αίτημα και προτίθεται να συναντήσει τους αγρότες την Δευτέρα αλλά πρέπει να μάθουμε ποιοι θα είναι πάντως το είπε ξεκάθαρα στο Χαϊδάρι: Ανοιχτοί δρόμοι για συνέχιση του διαλόγου. Υπάρχουν σοβαρά αιτήματα που έχουν τεθεί κατά καιρούς, υπάρχει καλή διάθεση και πολλά αιτήματα που έχουν να κάνουν με το πετρέλαιο και την ΚΑΠ. Εμείς και το ΕΛΚ στο οποίο ανήκουμε είμαστε οι πρώτοι που έχουμε ζητήσει ήπια μετάβαση στην ΚΑΠ.

Υπενθυμίζεται ότι χθες οι αγρότες απέστειλαν στο Μαξίμου υπόμνημα 9 σημείων με τα αιτήματά τους. 

Δείτε όλη την ενημέρωση

Σε ωριαίους αποκλεισμούς δρόμων αποφάσισαν να προχωρήσουν και σήμερα, Πέμπτη (8/2), οι αγρότες των μπλόκων Δυτικής Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα, οι αγρότες θα προχωρήσουν σήμερα σε αποκλεισμό της Εγνατίας Οδού από 15:30-16:30 στα Γρεβενά στον κόμβο της Μυρσίνης, της επαρχιακής οδού Κοζάνης-Φλώρινας στον κόμβο Φιλώτα από 16:00 με 17:00.

Σε δίωρο συμβολικό αποκλεισμό της οδού μπροστά από τον κόμβο του Φιλώτα Φλώρινας προχωρούν σήμερα από τις 16:00 έως τις 18:00 το απόγευμα οι αγρότες.

Την Παρασκευή, στις 18:30, διοργανώνουν μεγάλο συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία Καρδίτσας, ενώ σήμερα αναμένουν εμπόρους, επαγγελματοβιοτέχνες και άλλους ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι με αυτοκινητοπομπή θα μεταβούν στο μπλόκο και θα συμμετέχουν στον αποκλεισμό του αυτοκινητόδρομου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις