Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Την Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου υποδέχτηκε ο Προκόπης Παυλόπουλος

Την Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου υποδέχτηκε ο Προκόπης Παυλόπουλος

Το νέο προεδρείο της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) δέχθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Στη συνάντηση, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΕΔΑ, παραβρέθηκαν η πρόεδρος της Επιτροπής Μαρία Γαβουνέλη, ο α’ αντιπρόεδρος Γιάννης Ιωαννίδης και η β’ αντιπρόεδρος Έλλη Βαρχαλαμά.

Το προεδρείο της ΕΕΔΑ, διαβεβαίωσε τον ΠτΔ ότι θα εργασθεί για να διασφαλισθεί η ανεξαρτησία και η σταθερότητα του θεσμού σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για τα δικαιώματα του ανθρώπου, κυρίως στην Ευρώπη, όπου η άνοδος του εξτρεμισμού και η προσφυγική κρίση επιβάλλουν τη στενή και συστηματική συνεργασία των κρατών με τους εθνικούς θεσμούς για την προώθηση και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ακόμη, η αντιπροσωπεία της Επιτροπής παρέδωσε στον ΠτΔ το κείμενο της έκθεσης της ΕΕΔΑ για το 2018, επισημαίνοντας ότι προτεραιότητα για τη νέα θητεία της επιτροπής για την περίοδο 2019-2022 αποτελεί η αξιολόγηση και αναλυτική καταγραφή των επιπτώσεων των πολιτικών που εφαρμόστηκαν κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, στα δικαιώματα του ανθρώπου.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής, υπογράμμισε τη σημασία της ΕΕΔΑ ως του εθνικού θεσμού για την προώθηση και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τονίζοντας ότι στο πλαίσιο του ρόλου του θα συνδράμει με κάθε δυνατό τρόπο στην ευόδωση των στόχων της εθνικής επιτροπής.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις